Άγιος Νικόλαος: Στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ η θεατρική παρασταση "ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΕΝΑΤΟΥ"
Η παράσταση, που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, ξετυλίγει με καθηλωτικό τρόπο τη δράση της Χρυσής Αυγής, εστιάζοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού Νομού Λασιθίου «Τάλως», του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Λασιθίου, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, έχουν την τιμή να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο.
Η παράσταση, που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, ξετυλίγει με καθηλωτικό τρόπο τη δράση της Χρυσής Αυγής, εστιάζοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Το Δεκαοχτώ Ενάτου έρχεται ξανά, λίγο μετά την απόφαση του εφετείου, για να δείξει τη δύναμη του αγώνα απέναντι στο τέρας του φασισμού.
Δεκαοχτώ ενάτου ο Παύλος δολοφονήθηκε από τη ναζιστική οργάνωση. Τέσσερεις τρίτου το εφετείο έκρινε ένοχους τους 42 κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
«Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη κέρδισε»
Μάγδα Φύσσα
Το Δεκαοχτώ Ενάτου είναι ένας μονόλογος αγωνίας και αγώνα.
Ημερομηνία παράστασης: Παρασκευή 2/10/26
Χώρος: κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Ώρα Έναρξης: 21.00
Ταυτότητα παράστασης
Ιδέα & ερμηνεία: Δώρα Χρυσικού
Κείμενο: Μαρία Λούκα, Κοραής Δαμάτης
Συμμετοχή στην α’ γραφή του δικαστικού κειμένου: Χρύσα Λύκου
Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Κοραής Δαμάτης
Δημιουργία σκηνικού χώρου: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βίντεο παράστασης: Πηγή Δημητρακοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Παύλος Ιωάννου
Εκφώνηση δελτίου ειδήσεων: Νατάσα Γιάμαλη
Φωνή μητέρας: Ασπασία Κράλλη
Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος - Αλέξανδρος Κατσής
Εικαστικά: Αντώνης Γλυκός
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Παραγωγή: Fishbowl Music Tank
- Δωρεάν δράσεις για σχολεία στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
- Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών η μουσική βραδιά στο Café - Restaurant «Πλάτανος»
- «ΚΡΗΤΗΣ ΜΥΘΟΙ»: Ο μινωικός μύθος συναντά την Κρητική Αναγέννηση



