“Αυτές τις ημέρες” στα «Ανοιχτά Πανιά 2023»

Newsroom
Newsroom

Συμμετοχικό έργο – Εικαστικά – Θέατρο φόρουμ

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον ο τρίτος χρόνος του Φεστιβάλ πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρωτογενούς παραγωγής του Δήμου Χανίων «Ανοιχτά Πανιά» 2023, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτές τις ημέρες

Ανθούλα Μαρινάκη & Θοδωρής Προδρομίδης 

Συμμετοχικό έργο – Εικαστικά – Θέατρο φόρουμ 

03-12 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερη είσοδος: https://www.chania-culture.gr/anoixta-pania/avtes-tis-imeres/

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων για τις παραστάσεις του θεάτρου φόρουμ: www.chania-culture.gr

Η δράση «Αυτές τις ημέρες» αναπτύχθηκε μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο προφορικής ιστορίας. Mέσα από διαδικασίες αλληλοεπιλογής, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από καλλιτέχνες και μέλη της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, με σκοπό να αναπτύξει και να μοιραστεί κοινά καλλιτεχνικά εργαλεία. Είναι ένα έργο που λειτουργεί στα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον κοινωνικοπολιτικό χώρο της αλληλέγγυας μαθησιακής διαδικασίας, προτείνοντας την αξιοποίηση των τεχνών ως εργαλείο ψυχοβελτίωσης και κάνοντας μια παραστατική χρήση του αστικού ιστού των Χανίων, προκειμένου να εξερευνήσει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων, πόλης και ταυτοτήτων.

Η εικαστική εγκατάσταση παρουσιάζει την ομάδα ως μια δυναμική συνθήκη καταγραφής σωμάτων και βιωμάτων, ατομικών και συλλογικών αφετηριών και επιθυμιών μέσα από πολυμεσικά έργα που διεκδικούν μια αναδιοργάνωση του χώρου.

Οι δύο παραστάσεις θεάτρου φόρουμ καλούν σε μια κοινή επεξεργασία με αυτοσχεδιαστικό σκηνικό διάλογο μεταξύ της ομάδας και του κοινού. Η συλλογική κατασκευή της ιστορίας αντλεί υλικό από τις ανάγκες και προσωπικές καταθέσεις των μελών της ομάδας.

Το ανοιχτό εργαστήριο θεάτρου φόρουμ ανοίγει τις διαδικασίες με τις οποίες δούλεψε η ομάδα για την παραγωγή των παραστάσεων και προσφέρει την βιωματική διεργασία μιας ιστορίας θεάτρου φόρουμ ως προς την επικοινωνία και επεξεργασία με το κοινό. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τα εργαλεία του θεάτρου του καταπιεσμένου και να τα μοιραστούν με τις δικές τους κοινότητες και ομάδες, με βάση το ερώτημα για το αν οι τέχνες μπορούν να αποτελούν εργαλεία διεκδικήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Αυτές τις ημέρες: https://www.chania-culture.gr/services/events/theatro/anoichta-pania-2023-aftes-tis-imeres-2/

Ανοιχτά πανιά
 

Χρήσιμα:

Κυριακή 3 – Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλο Αρσενάλι (Εκθεσιακός Χώρος Ισογείου)

Ώρα έναρξης Παράστασης Φόρουμ:
Τρίτη 5 & Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα: 21:00
Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσεων: https://www.chania-culture.gr/services/events/theatro/anoichta-pania-2023-aftes-tis-imeres-2/

Διάρκεια Παράστασης Φόρουμ:

60 λεπτά

Ωράριο εγκαινίων έκθεσης και ωράριο έκθεσης:
Κυριακή 3 έως και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 
καθημερινά 17:00-21:00
Ελεύθερη είσοδος

Ημερομηνία και ώρες Ανοιχτού Εργαστηρίου Θεάτρου Φόρουμ:
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες: 17:00-20:30
Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσεων στο email: [email protected]

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ