"ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Κουκλοθέατρο Κρήτης και συνεχίζουμε"!

Newsroom
Newsroom

Πως να μην το γιορτάσουμε με τον πασίγνωστο σε όλους Ψαροτρομάρα;

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του Κουκλοθεάτρου Κρήτης, θα παρουσιάσει ξανά στο Ηράκλειο την Κυριακή 11/12/2022 την πολυαγαπημένη παράσταση των παιδιών «ο Ψαροτρομάρας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το απόγευμα. 

Συναγερμός στην Ψαροχώρα!

"Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια των ψαριών στον βυθό της Ψαροχώρας. Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τους κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!

Ένα έργο  γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία '80. Πρόκειται για διαχρονικό παιδικό έργο, βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης , της συνεργασίας και της οικολογίας. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία και αντιδρούν.  Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του!

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με τον ειδικό φωτισμό εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας , ενώ οι κούκλες  υποβοηθούμενες από τα έντονα χρώματα δείχνουν στα μάτια των θεατών σαν να κινούνται μαγικά.

Η δουλειά μας είναι αμιγώς επαγγελματική, με μεγάλες σε μέγεθος κούκλες και πρωτότυπα χειροποίητα σκηνικά.

Τα έργα μας έχουν παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και σε  μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Ψαρά, Οινούσες και πολλά άλλα), σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα)  ενώ είχαμε την τιμή να περιοδεύσουμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρος  και Τουρκία.

Ψαροτρομάρας

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. 

Διάρκεια: 60 λεπτά. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου.

Προπώληση γίνεται στο: https://www.ticketservices.gr/event/o-psarotromaras/?lang=el 

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας:  https://www.kouklotheatro.gr , στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis , στο instagram: https://www.instagram.com/kouklotheatro_kritis , ενώ αποσπάσματα από τις παραστάσεις μας υπάρχουν στο κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCno0qZ1lnur_zlkVZJ7EARw" 


Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γιώργος Αναγνωστάκης 6977987248

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ