Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης για την απώλεια του Γιάννη Καραχισαρίδη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης για την απώλεια του Γιάννη Καραχισαρίδη

"Βαθιά θλίψη για έναν καταξιωμένο άνθρωπο του θεάτρου" επισημαίνεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της διοίκησης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη εξέδωσε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη, ενός καταξιωμένου ανθρώπου της τέχνης του θεάτρου, ο οποίος προσέφερε επί σειρά ετών σπουδαίο έργο στο χώρο του Πολιτισμού μέσα από τις συνεργασίες του με κρατικές σκηνές, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και ελεύθερους θιάσους, αλλά και την πολυετή του συνεισφορά στη διεύθυνση μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών και φεστιβάλ (Ελληνικό Φεστιβάλ 2001-2006, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης 2007-2014,  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βέροιας 1993-2002).

Στη διάρκεια της πλούσιας καλλιτεχνικής του δραστηριότητας, ο Γιάννης Καραχισαρίδης συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης σκηνοθετώντας τα έργα: «Επικίνδυνο παιχνίδι» του Μανώλη Κορρέ (1986-1987), «Ιστορίες για ελέφαντες» του Νίκου Μανούδη (2002-2003), «Σαλής ο μαύρος βαρκάρης» της Ελένης Μερκενίδου (2003), «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! του Ντάριο Φο (2006-2007), «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willi Russell (2016), «Γουρούνι στο σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ (2017).

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουν στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια".
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ