Δωρεάν workshop από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Comic & Animation ‘’Chaniartoon’’ για μικρούς και μεγάλους

Newsroom
Newsroom

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Comic & Animation ‘’Chaniartoon’’  διοργανώνει 22 workshop για το κοινό σχετικά με εικονογράφηση, κόμικ, animation,  χαρακτική, μεταγλώτισση, ψηφιακό design, ηχοτοπία, σενάριο και σκηνοθεσία, τεχνητή νοημοσύνη. H συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Αντί αμοιβής, προτείνεται η προσφορά γραφικής ύλης (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής κλπ.), τα οποία θα γίνουν δωρεά για τα παιδιά του συλλόγου "Ορίζοντας". Ακολουθούν τα εργαστήρια που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό και στη συνέχεια αυτά που απευθύνονται στο παιδικό κοινό.
 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια: https://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/7i-diorganosi/programma
     
 
Workshop για το ενήλικο κοινό
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 18.00-20.00
SquareSketch: Σκιαγραφώντας την ιδανική πλατεία μας
Chania Youth Call, Πολυνίκης Παπούλιας
Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες φαντάζονται την τέλεια πλατεία... Περισσότερο από ένα απλό σχεδιασμό, αυτό το εργαστήριο είναι μια ευκαιρία για τους νέους να εκφράσουν αυτό που πραγματικά έχει σημασία για αυτούς στους κοινόχρηστους χώρους, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι ανάγκες και οι επιδιώξεις τους θα διαμορφώσουν το μέλλον των δημόσιων χώρων.
 
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, Μουσείου Τυπογραφίας | 12.00-14.00
Εργαστήριο χαρακτικής
Μάριος Ιωαννίδης
Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε την ιστορία της χαρακτικής και τις αρχές της. Θα φτιάξουμε το δικό μας χαρακτικό σε λινέλαιο, με το οποίο θα κάνουμε διάφορες εκτυπώσεις με ειδικό μελάνι εκτύπωσης.
 
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
•           Εργαστήριο Μεταγλώτισσης - Βρες τη φωνή
 βιβλιοπωλείο Comixadiko | 16.00-18.00
Δημήτρης Σάρλος
Μέσα από το εργαστήριο θα μάθουμε στη θεωρία αλλά και στην πράξη το πώς γίνεται επαγγελματικά η μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν τη φωνή τους σε ένα μικρό απόσπασμα που θα επιλεχθεί από τον εισηγητή.
 
•           Ένας καινούριος πλανήτης! Πώς να φτιάξετε ένα space zine.
 Βιβλιοπωλείο Comixadiko | 18.00-19.30
Alessia Gilli & Silvia Bessero - Alchemy of Pesto
Σε αυτό το εργαστήριο θα δημιουργήσουμε το δικό μας zine με θέμα το διάστημα, σε ένα φύλλο χαρτί. Το Zine είναι ένα μικρό κόμικ όπου μπορείτε να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να μοιραστείτε την οπτική σας για τον κόσμο μέσα από την τέχνη σας. Φτιάχνοντας το Zine έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και να διασκεδάσετε. Σε αυτό το εργαστήριο θα σας καθοδηγήσετε από μια απλή τεχνική αναδίπλωσης ενός λευκού χαρτιού μέχρι το τελικό προϊόν.
 
•           Digital Portrait
Βιβλιοπωλείο Comixadiko | 19.30-21.00
Φίλιππος Ντεγίδης
Ένα workshop για όλους όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα ψηφιακό πορτραίτο με την βοήθεια του Photoshop και όχι μόνο.
 
 
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
•           Εξερεύνηση - πειραματισμός ιδέες και δημιουργία
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 16.00-17.00
Tζοάννα Πουπάκη
“Ε φίλε, θες να μάθεις να ζωγραφίζεις στο τάκα τάκα;” (pun intended). Ένα εργαστήρι ανοιχτό σε όλους, με σκοπό την εξερεύνηση της δημιουργικότητας και των απεριόριστων πιθανοτήτων “έξω από το κουτί”...
 
•           Καταχανάδες στο χαρτί
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 17.00-18.30
Αριάδνη Τζουνάτου
Από την έρευνα στα προσχέδια και το τελικό rendering, θα εξετάσουμε κάθε στάδιο της δημιουργίας ενός φρικιαστικού πλάσματος. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουμε το δικό μας τερατάκι, χρησιμοποιώντας τους καταχανάδες (Κρητικούς βρυκόλακες) ως πηγή έμπνευσης.

•           Στο άπειρο και μέχρι την τελευταία σελίδα
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 18.30-20.00
LoudmouseCrew
Το παρόν workshop εξερευνά τη σειρά κόμικς της NASA, «ASTROBIOLOGY» και «The Amazing Ad-ventures of Astrobot» ως μέσα εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των παιδιών και των ενηλίκων για το διάστημα.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
•           Sketching Stylized Portraits
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-14.00
Κώστας Δρακούλης
Στο εργαστήρι αυτό θα εξερευνηθούν τα όρια του πορτραίτου. Από το σχεδιασμό περίεργων προσώπων στη σύνθεση κανονικών πορτραίτων...
 
•           ΑΙ Art – Δυνατότητες και Ανησυχίες
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 15.00-17.00
Παναγιώτης Λιάκος
Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τέχνης από κείμενο, δοκιμάζοντας το δημοφιλέστερο δωρεάν και ανοιχτού κώδικα μοντέλο (Stable Diffusion). Η χρήση του μοντέλου για την παραγωγή εικόνων θα επιτρέψει να αναδειχθούν και τα πολλαπλά ηθικά και οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση αντίστοιχων εργαλείων.
 
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
•           Βασικές Αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας στον Κινηματογράφο
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-15.00
Χάρης Γιουλάτος και Αναστασία Αντόνοβα
Το συγκεκριμένο Masterclass αναλύει βασικές αρχές Σεναρίου - Σκηνοθεσίας στον Κινηματογράφο, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή και στα κόμικ. Από το σενάριο και τη σύνθεση του χαρακτήρα στη σκηνοθεσία, τα πλάνα και το ντεκουπάζ.
 
•           Realm Weavers
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 16.00-18.00
Σπύρος Δρακάτος
To Realm Weavers παρουσιάζει τα βήματα από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Με αφορμή τη δημιουργία του κόσμου του Dimday Red, του επερχόμενου επιτραπέζιου RPG, το workshop αφορά όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους φανταστικό κόσμο έτοιμο να βιώσει κάθε είδους ιστορίες. Συγγραφική εμπειρία δεν είναι αναγκαία. Διάθεση για κοσμογονική δημιουργία (ή καταστροφή) είναι απαραίτητη!
 
Workshop για το παιδικό κοινό
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-14.00
Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία κόμικ (παιδικό)
Βίβιαν Τερζοπούλου
Το διάστημα θα αποτελέσει την έμπνευση για τον σχεδιασμό ενός κόμικ τριών καρέ και ενός ταξιδιού στον κόσμο της δημιουργίας... Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 13 χρονών.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης |12:00-13:00
Συνταγή για κόμικ... μόνο για παιδιά!
Νικόλαος Στεφαδούρος
Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα μάθουν τρόπους να φτιάξουν το δικό τους κόμικ, με τα πιο αγνά παρθένα υλικά (δηλαδή μολύβι, χαρτί, χρώματα κλπ.) και θα ταξιδέψουν με τους ήρωές τους στις ιστορίες τους...

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ