Έκθεση: «Ο προβληματικός Πάμπλο Πικάσο»

Newsroom
Newsroom

Έκθεση για τη σκοτεινή και βίαιη πλευρά του Πικάσο απέναντι στις γυναίκες

Ο τίτλος της νές έκθεσης για τον Πικάσο στη Νέα Υόρκη τα λέει όλα: Pablomatic. Πρόκειται για μία φεμινιστική οπτική του Πάμπλο Πικάσο, με έμφαση στη σκοτεινή πλευρά του καλλιτέχνη, που κάποιες φορές ήταν βίαιος απέναντι στις γυναίκες. Μία συμπεριφορά που είχε καταδικαστεί έντονα από την Χάνα Γκάτσμπι το 2018 στην παράσταση με τίτλο Nanette. Η Γκάτσμπι συνδιοργανώνει την έκθεση στο μουσείο του Μπρούκλιν, που περιλαμβάνει επίσης έργα γυναικών καλλιτεχνών της εποχής του Πικάσο που δεν είχαν γίνει γνωστές επειδή ήταν γυναίκες.

«Η ιδέα της ακύρωσης κάποιου είναι πολύ απλοϊκή και δεν βοηθάει στην πραγματικότητα. Ειδικά όταν αντιμετωπίζεις μία περίεργη και πολύπλοκη κατάσταση ένός καλλιτέχνη που ήταν χωρίς αμφιβολία ιδιοφυία αλλά και ένας ατελής, ένας προβληματικός άνθρωπος» λέει η Κάθριν Μόρις, έφορος της έκθεσης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα εξαιρετικά έργα καλλιτεχνών όπως η Λουίζ Νέβελσον και η Φέιθ Ρίνγκολντ, δικαιώνοντας έστω και μετά θάνατον το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του Πάμπλο Πικάσο που είχε και αυτή την σκοτεινή πλευρά ως άνθρωπος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ