Η Λέσχη Φωτογραφίας Χανίων φιλοξενεί την Ελένη Μουζακίτη

Η Λέσχη Φωτογραφίας Χανίων φιλοξενεί την Ελένη Μουζακίτη
Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαϊου, στο Θέατρο ''Μίκης Θεοδωράκης''

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί την Ελένη Μουζακίτη, την Κυριακή 29/5 και ώρα 20:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η Ελένη Μουζακίτη θα παρουσιάσει το φωτογραφικό έργο της και θα αναφερθεί σε επιρροές, προτιμήσεις, καθώς και σε θέματα που την απασχολούν στο έργο της, όπως η απορρόφηση στο δημόσιο χώρο, η έννοια του τοπίου ως φαντασίωση του ”ανήκειν” και θέματα διαχείρισης της μνήμης.

Συνδιοργάνωση: Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, Δήμος Χανίων ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Είσοδος ελεύθερη.

Βιογραφικό:

Η Ελένη Μουζακίτη είναι φωτογράφος, εισηγήτρια σεμιναρίων φωτογραφικής πρακτικής και θεωρίας, καθώς και επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. Έχει μεταπτυχιακό στην Εικόνα και Επικοινωνία (ΜΑ in Image and Communication) από το Goldsmiths College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικό (PhD) στον τομέα Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, με ειδίκευση στη Φωτογραφία ως καλλιτεχνική πρακτική από το School of Art, Design and Technology, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπυ του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπήρξε υπότροφος του Iδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του DAAD (Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών του Γερμανικού κράτους). Το φωτογραφικό της έργο, έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ , στην Ελλάδα και διεθνώς. Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α., του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην ACG Art Collection, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Οργάνωσε και δίδαξε το μάθημα της Φωτογραφίας, στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2002 – 2006) και το μάθημα Δημιουργική Φωτογραφία Ι &ΙΙ, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (2013- 2016). Δίδαξε επίσης, στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ – ΕΛΚΕ) και από το 2018 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΚΤΟ (ΜΑ in Photography and Visual Language), το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Middlesex University, UK. Είναι συνιδρύτρια της φωτογραφικής πλατφόρμας, The Provinces και του Indexical: Photography and Theory Hub. Περισσότερα για το έργο της, στο www.elenimouzakiti.com

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ