Ιταλία, Siena International Photo Awards 2022: Νικητής ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με την φωτογραφία «Γυναίκα από την Εύβοια»

Newsroom
Newsroom

“Η εικόνα επιλεγμένη από δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες” που στάλθηκαν από 140 χώρες “και θα εκτεθεί στη Σιένα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου μαζί με τις νικήτριες φωτογραφίες των 12 κατηγοριών του SIPA 2022”.

Πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του κορυφαίου διαγωνισμού φωτογραφίας Siena International Photo Awards 2022 ανακοίνωσε πως “η φωτογραφία «Γυναίκα από την Εύβοια» (Woman from Evia) είναι ο τίτλος της λήψης του Έλληνα φωτογράφου Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, απόλυτου νικητή του διαγωνισμού”.

“H φωτογραφία της χρονιάς – τονίζει το δελτίο Τύπου – προέρχεται από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Το πλάνο αποτυπώνει την απόγνωση της Κριτσιώπης Παναγιώτα, μιας 81χρονης γυναίκας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021 και προκάλεσαν εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές”.

“Η εικόνα – συνεχίζει το δελτίο Τύπου – επιλεγμένη από δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες” που στάλθηκαν από 140 χώρες “και θα εκτεθεί στη Σιένα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου μαζί με τις νικήτριες φωτογραφίες των 12 κατηγοριών του SIPA 2022”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ