ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κούντουρο": Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Σφηνιά
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 στα Χανιά και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 στο Ηράκλειο
Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ένωση Σφακιανών Π.Ε. Χανίων και ο εκδοτικός οίκος «ΣΕΙΣΤΡΟΝ» διοργανώνουν την Πέμπτη, 05 Μαρτίου στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «ΚΟΥΝΤΟΥΡΟ» του Νίκου Σφηνιά. Ο Νίκος Σφηνιάς από τα Νομικιανά Σφακίων, δικηγόρος και μουσικός παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, με μαντινάδες και ποιήματα, εμπνεόμενος από την ομορφιά και τις αξίες του τόπου του, την κρητική ντοπιολαλιά αλλά και τους μεγάλους της κρητικής ποίησης, στους ώμους των οποίων πάτησε για να συνθέσει το «ΚΟΥΝΤΟΥΡΟ».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Ρούλα Βουράκη – φιλόλογος, συγγραφέας
Αντώνης Μαρτσάκης – μουσικός
Σταύρος Τζανής – κοινωνιολόγος, συγγραφέας
Ανδρέας Αεράκης – μουσικός παραγωγός, εκδότης
*Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου και στο Ηράκλειο, την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου στην Ανδρόγεω. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Ζαχαρίας Επιτροπάκης, Γιώργης Περικλάκης και Δημήτρης Κοκολάκης. Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.
*Στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ραδιοφωνική παρουσίαση της πρώτης συλλογής του Νίκου Σφηνιά στο «Μουσικό Πατάρι». Μείνετε συντονισμένοι !!
Το βιβλίο διατείθεται από το δισκοπωλείο Αεράκης και από το ηλεκτρονικό του κατάστημα.
