Λογοτεχνία με έναν καφέ!

Ειρήνη Τσάκα
Ειρήνη Τσάκα

Μια καλή ευκαιρία να «σηκώσουμε λίγο το κεφάλι» από το «έξυπνο κινητό» αλλά και να «πλουτίσουμε» την ψυχή μας…

  της Ειρήνης Τσάκα

 

«Ο άνδρας σήκωσε το μικρό, γυάλινο, σκεπασμένο μπουκαλάκι με το μέλι στον αέρα, την ώρα που έδυε ο ήλιος, όπως το ’χε συνήθειο να κάνει κάθε απόγευμα. Πίσω απ’ το μπουκαλάκι, ο Στρούμπουλας, όπως λέγαν το βουνό οι Κρητικοί, παραμορφώθηκε και χώρεσε μέσα στα όρια του γυαλιού. Το Ηράκλειο στο βάθος μακριά, όπως φαινόταν απ’ τον λόφο της Φορτέτσας, στριμώχτηκε κι αυτό μέσα στο μέλι και τα λεπτά τοιχώματα του μπουκαλιού, μαζί με τη θάλασσα του Κρητικού Πελάγους που χύθηκε μέσα του»...

Η συνέχεια με τον…καφέ σας!

Μια διαφορετική πρόταση για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε - χωρίς να τον στερηθούμε  - τον χρόνο που διαθέτουμε για να «πιούμε έναν καφέ» έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο.

«Ηθικός αυτουργός» του κινήματος «Λογοτεχνία με έναν καφέ» ο γνωστός συγγραφέας Στέλιος Βισκαδουράκης και κίνητρό του η αγάπη του για τα… γράμματα και η πίστη του ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο και ομορφότερο γύρω μας !

Η ιδέα απλή στην «σύλληψή» της και ακόμα πιο εύκολη στην εφαρμογή. 

Με την συνδρομή των εκδοτών του βιβλίου του κ. Βισκαδουράκη "Στη Ρωγμή του Χρόνου" (εκδόσεις Μύστις), τυπώθηκε σε ένα καλαίσθητο και εύχρηστο 16σέλιδο, ένα από τα διηγήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.           

Με τον τίτλο «Μέλι απ’ τη Σμύρνη, λάδι απ’ την Κνωσό», το μικρό αυτό βιβλιαράκι πλέον, διανεμήθηκε σε κάποιες καφετέριες τόσο στο κέντρο όσο και εκτός των τειχών του Ηρακλείου.
Διανεμήθηκε προκειμένου να τοποθετηθεί στα τραπέζια των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και να δώσει τη δυνατότητα στους θαμώνες να πιουν τον καφέ, το χυμό, το τσάι ή το αναψυκτικό τους διαβάζοντας την συνέχεια της ιστορίας που σας παραθέσαμε στην αρχή αυτού του άρθρου. Φυσικά χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση!

Μια καλή ευκαιρία να «σηκώσουμε λίγο το κεφάλι» από το «έξυπνο κινητό» αλλά και να «πλουτίσουμε» την ψυχή μας…

  «Ήθελα να δείξω ότι η καλή λογοτεχνία δεν είναι απαγορευτική για κανέναν», επισημαίνει ο κ. Βισκαδουράκης, ο οποίος «ομολογεί» ότι ελπίζει η κίνηση αυτή να βοηθήσει λίγο και τα νέα παιδιά στο…λεξιλόγιό τους – λεξιλόγιο που (όπως παραδέχεται) υπάρχουν στιγμές που του προκαλεί θλίψη και θυμό! 

Ο ίδιος θα ήθελε, όπως αναφέρει, το «κίνημά» του να βρει μιμητές ή καλύτερα συνοδοιπόρους και – γιατί όχι – να δούμε σύντομα πολλές «μικρές βιβλιοθήκες» γύρω μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ