Λουκέτο από σήμερα λόγω κορωνοϊού στα μουσεία του Βατικανού

Λουκέτο από σήμερα λόγω κορωνοϊού στα μουσεία του Βατικανού

Θα ανοίξουν και πάλι, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, στις 3 Δεκεμβρίου

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, και φέρνει νέα λουκέτα σε κορυφαίους πολιτιστικούς χώρους. Ανάμεσά του και τα περίφημα Μουσεία του Βατικανού τα οποία ανακοίνωσαν πως βάζουν λουκέτο από σήμερα, Πέμπτη μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Έχοντας πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα του πρώτου κύματος της πανδημία την περασμένη άνοιξη, η Ιταλία προσπαθεί, αυτή τη φορά, να δράσει εγκαίρως ώστε να αποφύγει, όσο γίνεται, τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσα λοιπόν στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν το κλείσιμο των μεγάλων μουσείων της που συγκεντρώνουν κάθε χρόνια εκατομμύρια επισκεπτών.

Τα μουσεία του Βατικανού, που φιλοξενούν πολλούς και ανεκτίμητους θησαυρούς, μεταξύ των οποίων και η εμβληματική Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, άνοιξε τις πύλες του, μετά το τέλος του lockdown, την 1η Ιουνίου. Πέντε μήνες αργότερα αναγκάζεται και πάλι να αναστείλει τη λειτουργία του, για λόγους δημόσιας υγείας, στερώντας από το ιταλικό κράτος μια σημαντική πηγή εσόδων.

Σε καραντίνα, εξάλλου, βρίσκεται και το Βατικανό, γι΄αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος επικοινωνεί πλέον με τους πιστούς μόνον μέσω διαδικτύου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ