MasterClass Υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη στα Χανιά

MasterClass Υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη στα Χανιά
Newsroom
Newsroom

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 26 Ιουνίου στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», από τον Δήμο Χανίων- Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Μαϊου

Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. διοργανώνουν τον Ιούνιο, MasterClass Υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, τ. Πρόεδρο του Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης και Δια Βίου Μέλους του Actors Studio, για απόφοιτους και σπουδαστές Δραματικών Σχολών, καθώς και βασικά μέλη θεατρικών ομάδων, που κατοικούν στην Κρήτη ή έχουν Κρητική καταγωγή.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη, βασίζεται στο Σύστημα του Stanislavski και την Μέθοδο του Actors Studio.

Το MasterClass περιλαμβάνει πρακτική εφαρμογή, πάνω σε σκηνές και μονολόγους, ανάλυση αποσπασμάτων από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα, σύντομη αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, να έρθουν σε επαφή με μια από τις θεμελιώδεις διαδικασίες της Μεθόδου, για την εκπαίδευση του ηθοποιού.

Το MasterClass Υποκριτικής θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»στις 20- 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 16:30 – 21:00.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και εφικτή, μόνο μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, που θα βρείτε στη διεύθυνση www.chania-culture.gr και κατόπιν έγκρισης της αιτήσεως, από τον διδάσκοντα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 31/5/2022

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Δια Βίου μέλος του Actors Studio, καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι τέως Πρόεδρος (2006-2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου είναι καθηγητής σκηνοθεσίας και υποκριτικής, καθώς και Πρόεδρος του τμήματος σκηνοθεσίας.

Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου στις Η.Π.Α., στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις με θέματα: Στανισλάφσκι και Βαχτάνγκοφ, το Actors Studio, η Μέθοδος Υποκριτικής, η «Μέθοδος» και η Σκηνοθεσία.

Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός, εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Στους σημαντικούς σταθμούς περιλαμβάνονται: -Σκηνοθεσία: «Porte Close» της Ν. Darmon, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού (ΤΕP)  – «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, στο Actors Studio.

-Υποκριτική: «Breaking the Code» του Hugh Whitemore στο  Broadway, με πρωταγωνιστή τον Sir Derek Jacobi.

Το 1983 ίδρυσε τον θεατρικό οργανισμό «Νέα Ελληνική Σκηνή της Νέας Υόρκης», όπου σκηνοθέτησε και έπαιξε σε έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, στην Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες των Η.Π.Α.

Έχει μεταφράσει στα ελληνικά, το βιβλίο «Βαχτάνγκοφ Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής» του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και κάτοχος διπλώματος MAITRISE DE THEATRE, από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII-Vincennes. Έχει επίσης κάνει σπουδές, στη Διεθνή Σχολή Μιμικής του Marcel Marceau στο Παρίσι.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who, για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για τον Ανδρέα Μανωλικάκη έχουν πει:

-Έλλεν Μπέρστυν (πρόεδρος του Actors Studio, ηθοποιός  βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνι και Έμμυ): «Ο  Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή, από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio.»

-Άρθουρ Πεν (πρώην Πρόεδρος του Actors Studio, Σκηνοθέτης βραβευμένος με Τόνι, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ): «Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη, ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη, του Actors Studio»

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ