Με επιτυχία η τριήμερη συναυλία της Φιλαρμονικής του Παρισιού

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η Φιλαρμονική του Παρισιού (Philharmonie de Paris) σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία, διοργάνωσαν την προηγούμενη Παρασκευή 10/12 έως και την Κυριακή 12/12 ένα ελληνικό μουσικό τριήμερο με κορυφαίους πρεσβευτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με τίτλο Week–end Crete. 

Την πρώτη ημέρα η οποία είχε τον τίτλο «Παραδόσεις της Ηπείρου και της Κρήτης» το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη μοιράστηκε την κεντρική σκηνή με το σχήμα των Πετρολούκα Χαλκιά και Βασίλη Κώστα. 

Ο Στέλιος Πετράκης και οι συνεργάτες του (Δημήτρης Σιδερής, Μιχάλης Κονταξάκης, Νίκος Λεμπέσης) παρουσίασαν σε ένα περιεκτικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα μιας ώρας, παραδοσιακά κομμάτια και νέες συνθέσεις, αποσπώντας τις επευφημίες και χειροκρότημα του Παριζιάνικου κοινού, που στο τέλος επιμένοντας να χειροκροτεί παρατεταμένα και ρυθμικά, τους ανέβασε ξανά στη σκηνή για μια δεύτερη υπόκλιση και για έναν τελικό χαιρετισμό. 

Ο Στέλιος Πετράκης και οι συνεργάτες του δεν κρύβουν τη χαρά και την ικανοποίησή τους που καταφέρνουν να ταξιδεύουν τη μουσική του νησιού μας σε νέα φιλόμουσα ακροατήρια και σε νέες σημαντικές αίθουσες του κόσμου, συμμετέχοντας ενεργά στο σύγχρονο παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. 

Η συναυλία, της οποίας τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και δύο μήνες, είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο, στην επίσημη ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής του Παρισιού.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ