Με Γιάννη Μπαξεβάνη και Χαΐνηδες ξεκινούν οι «Μέρες Γαστρονομίας»

Με Γιάννη Μπαξεβάνη και Χαΐνηδες ξεκινούν οι «Μέρες Γαστρονομίας»

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Με μία ημερίδα με θέμα τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» θα ανοίξει η αυλαία των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» από τις 17:00 έως τις 23:00  όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί ξεχωριστά πιάτα, να παρακολουθήσει master class, να δει την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο και να απολαύσει μία μοναδική κρητική βραδιά με τους Χαΐνηδες. 

Πρόγραμμα Heraklion Gastronomy Days 2021

Ωράριο Έκθεσης – Πώλησης Κρητικών Προϊόντων 

Παρασκευή: 17:00-23:00

 

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 

10:30: Ξενοδοχείο Aquila Atlantis

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη». Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

 

18:00- 19:00 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.

 

19:00 – 20:00: Master Class με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 

20:30-23:00 : Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες. 

 
  • Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την  Τρίτη, 14/09/2021 στους ανοικτούς χώρους η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. 
  • Σε κλειστούς χώρους των εκδηλώσεων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.
 

FB: Heraklion_gastronomy 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ