Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ....συστήνεται ξανά!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ....συστήνεται ξανά!

Αναδιοργάνωση των εκθεσιακών χώρων - Η επαναλειτουργία του προγραμματίζεται για το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, λίγες μέρες πριν ξανανοίξει για το κοινό, ξεκίνησε η  αναδιοργάνωση των εκθεσιακών του χώρων σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε πριν από 3 χρόνια από την περιφέρεια Κρήτης. Οι εργασίες, που θα διαρκέσουν 1 περίπου χρόνο, περιλαμβάνουν την αναμόρφωση δύο ορόφων με την εγκατάσταση νέων εκθεμάτων, διαδραστικών εφαρμογών και ειδικών κατασκευών με εποπτικό υλικό.

Μία σύγχρονη μουσειολογική μελέτη που εισάγει την Έκθεση του ΜΦΙΚ-ΠΚ σε μία νέα εποχή. Το ΜΦΙΚ-ΠΚ, ένα από τα πληρέστερα μουσεία φυσικής ιστορίας στη Μεσόγειο, μέσα από την αναμόρφωση του χώρου του επιθυμεί και να αναδείξει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη φύση της ανατολικής Μεσογείου με έμφαση την Ελλάδα και την Κρήτη, μέσα από μία μουσειακή εμπειρία που παρεκκλίνει από την παραδοσιακή επίσκεψη σε ένα μουσείο, αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά πως γίνεται η ανακαίνιση ενός μουσειακού χώρου!

     Το έργο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συνεχή υποστήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.  Η επαναλειτουργία του ΜΦΙΚ-ΠΚ για το κοινό προγραμματίζεται για το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ