Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής "Οδύσειας" στο φεστιβάλ του Ανηφορά

Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια

Την Κυριακή, 14 Ιουλίου, στις 8:00’ μ.μ., το Φεστιβάλ του Ανηφορά υποδέχεται το Παράρτημα Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και τη ραψωδία Ε του εμβληματικού έπους του συγγραφέα.

Ο Οδυσσέας φτάνει στην Κρήτη και οι αναγνώστες της καζαντζακικής Οδύσειας ανηφορίζουν στον Τόπο του Βοσκού για να απολαύσουν τις περιπέτειες του πολυμήχανου κοσμογυριστή.

Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας που ξεκίνησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, επέτειο γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη, και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2026, συνεχίζεται, υβριδικά αυτή τη φορα, με ζωντανές αναγνώσεις στα Ανωγειανά όρη, σε υψόμετρο 850 μέτρων, κάτω από το οροπέδιο της Νίδας και το  Ιδαίον Άντρον, καθώς και με τη συμμετοχή αναγωστών μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Με επίκεντρο τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τις επιστήμες, η ομάδα του Ανηφορά συνεχίζει για τρίτη χρονιά να εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή των Ανωγείων διευρύνοντας παράλληλα τον προβληματισμό σε θέματα γενικότερης απήχησης και ενδιαφέροντος. Η ονομασία της που παραπέμπει στο σημείο του θόλου των μιτάτων το οποίο επιτρέπει την είσοδο του φωτός αλλά και την έξοδο του καπνού από την εστία υπογραμμίζει την πρόθεσή της να γίνει το Φεστιβάλ του Ανηφορά φεγγίτης μέσω της διακαλλιτεχνικής συνομιλίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας» και τη ΔΕΦΝΚ μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο   +30 2810 333993. Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντές αναγνώστες  και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις αναγνώσεις στο email: [email protected]  Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΦΝΚ http://amis-kazantzaki.gr αλλά και στη σελίδα facebook της ΔΕΦΝΚ https://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024, στις 8:00’ μ.μ., Τόπος του Βοσκού, Ανώγεια.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ