"Ο πολιτισμός είναι το πιο δυνατό χαρτί της χώρας μας", δήλωσε από την Κρήτη η Λίνα Μενδώνη

Newsroom
Newsroom

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρανουτάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση των Χανίων σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που, όπως είπε, αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία.

Το πιο δυνατό χαρτί της χώρας μας είναι ο πολιτισμός, τόνισε απόψε από τα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 11ου forum των Πολιτιστικών Διαδρομών της Ευρώπης που πραγματοποιείται στην περιοχή του Πλατανιά.

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός οτι το πρώτο forum για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά την πανδημία πραγματοποιείται στη χώρα μας. «Οι Πολιτιστικές Διαδρομές όχι μόνο στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά αλλά και στα εθνικά μας πλαίσια είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, την γαστρονομία, οτιδήποτε αφορά τουριστική επένδυση, άρα τουριστική και πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Γι' αυτό λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς συνδυάζεται ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η οικονομία, η ανάπτυξη», τόνισε.

Η κ Μενδώνη αναφέρθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας λέγοντας: «Το δυνατό μας χαρτί είναι ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Και πολιτισμός είναι τα πάντα. Εχουμε μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και μάλιστα στη μακρά ιστορική διάρκεια. Εχουμε άυλη πολιτιστική κληρονομιά, η οποία ξεχωρίζει για την ποιότητα και την ποικιλομορφία της και έχουμε και μια σύγχρονη δημιουργία, η οποία ιδιαίτερα μετά την περίοδο της πανδημίας, παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλη άνθηση. Επομένως τα τρία πλεονεκτήματα που θέλουμε για τις Πολιτιστικές Διαδρομές τα έχουμε. Από εκεί και πέρα αν όλα αυτά συνδυαστούν με ένα εξαιρετικά σημαντικό φυσικό περιβάλλον και με μια δυνατή, νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα που δημιουργείται πλέον στην Ελλάδα μέσω των start ups και των επενδύσεων νομίζω ότι έχουμε όλο το φάσμα που επιτρέπει να είμαστε παρόντες, δυνατά παρόντες στις Πολιτιστικές Διαδρομές».

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, αναφερόμενη στην αξία του πολιτιστικού τουρισμού επεσήμανε ότι «η Ελλάδα προβάλει πάνω από ολα τον πολιτισμό της, που είναι το «όχημα», το οποίο σε συνδιασμό με τον τουρισμό, δημιουργεί αυτήν τη δυναμική ανάπτυξη στη χώρα μας. Ο πολιτισμός, είναι ο σπουδαιότερος άξονας ανάπτυξης για την χώρα μας».

Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην συνάντηση των Χανίων τονίζοντας οτι αποτελεί μία απο τις πλέον αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς, όπως τόνισε, «αναδεινκύει πώς ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει, πως οι ρίζες μπορούν να βοηθήσουν στην αλληλοκατανόηση των λαών και των κοινωνιών».

Παράλληλα ανέφερε ότι «αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα, είναι ένα ισχυρότατο μήνυμα - στις δύσκολες εποχές που ζούμε - ότι μπορούμε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα μας και ταυτόχρονα να τιμάμε τον δικό μας πολιτισμό και να τον αναδεικνύουμε».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρανουτάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση των Χανίων σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που, όπως είπε, αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ