Παρουσιάζεται, αύριο, το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη «Μια ζωή γεμάτη»

Παρουσιάζεται, αύριο, το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη «Μια ζωή γεμάτη»

Η παρουσίαση του βιβλίου του Φοίβου Ιωαννίδη "Μια ζωή γεμάτη",  θα γίνει αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αυλή του καφέ Μαρίνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν  ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο π.περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Άρης Ροζάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και η Αριστέα Πλέυρη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήμου Ηρακλείου.

Η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμέι ένα σκίτσο του Δημήτρη Ξυριτάκη, που απεικονίζει  θάλαμο των φυλακών της Αίγινας.

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφικά ιστορικά ντοκουμέντα και αποτυπώνει στις γραμμές του, όχι μόνο πτυχές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, αλλά και του Ηρακλείου ειδικότερα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του από το μεταπολεμικό Ηράκλειο, και περιγράφει ιστορικές στιγμές όπως η δολοφονία Λαμπράκη, η εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, η Αποστασία και ο «Ανένδοτος Αγώνας». Εκτενής αναφορά γίνεται στην αντιστασιακή δράση ενάντια στη χούντα που αναπτύχθηκε στο Ηράκλειο. Στα γεγονότα αυτά είναι αφιερωμένη μια ολόκληρη ενότητα του βιβλίου. 

Φοίβος Ιωαννίδης

Στην αυλή του σπιτιού του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ψυχικό. Αριστερά διακρίνεται ο Φοίβος Ιωαννίδης ο οποίος είχε διατελέσει - την περίοδο εκείνη - πρόεδρος της Νεολαίας Ένωσης Κέντρου (ΕΔΗΝ) νομού Ηρακλείου και μετέπειτα Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΕΔΗΝ Κρήτης – Δωδεκανήσου - Χίου.
Δεξιά διακρίνεται ο Ηρακλειώτης δικηγόρος Μανώλης Φαρσάρης, Γραμματέας της ΕΔΗΝ Ηρακλείου και «ιστορικός πρόεδρος» του Εργοτέλη. Είχε επίσης αναπτύξει αντιδικτατορική δράση και διώχθηκε από τη χούντα. Το καλοκαίρι του 1966 ο Σύλλογος Κρητών Σπουδαστών απευθύνθηκε στη διοίκηση της ομάδας ζητώντας το γήπεδο του Εργοτέλη για τη διεξαγωγή συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη.
Το γήπεδο παραχωρήθηκε, η συναυλία πραγματοποιήθηκε και τόσο η ίδια η ομάδα όσο και τα μέλη της διοίκησης "τιμωρήθηκαν". Ο Μ. Φαρσάρης απολύθηκε από τη θέση του εκλεγμένου προέδρου με συνοπτικές διαδικασίες «επ’ εθνική αναξιότητι».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ