"Πρόθεση": Το αριστούργημα της σύγχρονης φιλοσοφίας από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου

Το βιβλίο "Πρόθεση" της G.E.M. Anscombe κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Η Πρόθεση είναι ένα από τα αριστουργήµατα της αγγλόφωνης φιλοσοφίας του 20ού αιώνα. ∆ηµοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1957 και έχει αποκτήσει το κύρος ενός κλασικού έργου της σύγχρονης φιλοσοφίας. Το βιβλίο επιχειρεί να δείξει λεπτοµερώς ότι η φυσική και ευρέως αποδεκτή εικόνα για το τι εννοούµε όταν µιλάµε για την πρόθεση δηµιουργεί άλυτα προβλήµατα και πρέπει να εγκαταλειφθεί. Η πρώτη ελληνική µετάφραση του έργου της Anscombe, από δύο καταξιωµένους καθηγητές φιλοσοφίας, είναι µια ευπρόσδεκτη έκδοση ενός βιβλίου που µε το πέρασµα του χρόνου αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία. Είναι επίσης η πρώτη έκδοση παγκοσµίως που περιλαµβάνει µια λεπτοµερή σύγκριση των τροποποιήσεων του κειµένου που έκανε η ίδια η Anscombe στις τρεις εκδόσεις του βιβλίου κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Βιβλίο που πολλοί παραθέτουν, µερικές φορές διαβάζουν και σπάνια κατανοούν, η Πρόθεση της Anscombe είναι ωστόσο η καθοριστική στιγµή στη φιλοσοφία της πράξης τον 20ό αιώνα.»

J. David Velleman, Πανεπιστήµιο του Μίσιγκαν

Πρόθεση Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η Ευγενία Μυλωνάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Κωνσταντίνος Σάνδης είναι Διευθυντής του Lex Academic και Επισκέπτης Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (Ηνωμένο Βασίλειο).

Εικαστικό θέµα εξωφύλλου: Βλάντο Μάρτεκ I Renounce the Metaphor, 1980. Μολύβι σε χαρτί, µολύβι 40 x 31 εκ. Αγορά στο πλαίσιο του προγράµµατος “NEON FUND FOR EMST”, 2013. Αρ. εισ. 868/13. Συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ