Στο Πάνορμο για τις Εορτές του Νήματος η Αποστολή ​Πηνελόπη Gandhi​​

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο έβαψε νήματα μαλλί με καρύδια και σκίνο.

Στάση στο Πάνορμο έκανε η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις γιορτές του νήματος στα χωριά του Μυλοποτάμου.

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο έβαψε νήματα μαλλί με καρύδια και σκίνο. Προηγήθηκαν εκδηλώσεις στα χωριά Ανώγεια, Χώνος και Ομάλα.

Τις γιορτές διοργανώνουν ο Δήμος Μυλοποτάμου,  με το Πανεπιστήμιο Των Ορέων.
Οι Εορτές, θα υλοποιηθούν από 1 έως 31 Ιουλίου 2017, κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνουν πολλές δράσεις, που αφορούν στην ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης και του νήματος-νοήματος.
 
Στα Αργαστήρια, οι μικροάγιες-υφάντριες, θα υφάνουν με τα δικά τους κρητικά νήματα, μοτίβο,  ίδια από την εποχή του Ομήρου και του Μίνωα έως και σήμερα. 
 
Θα γίνουν κουρές προβάτων, θα νηματοποιηθεί μαλλί, λινάρι και μετάξι και θα βαφούν νήματα με λουλούδια και φυτά.
 
Μικρές σπουδές του νήματος, θα γίνουν στα χωριά του Μυλοποτάμου, γύρω από το Αργαστήρια όπου θα μιλήσουν οι υφάντριες κάθε χωριού, καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι.
 
Η κορυφαία ελληνίδα, κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, οδηγός της ομάδος της Πηνελόπη Gandhi, θα κάμει την έναρξη των "Εορτών του νήματος", στις 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00, στην έδρα του Πανεπιστημίου Των Ορέων, την Κράνα, στην κορυφή του Ιδαίου Άντρου.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ