Στο σφυρί εμβληματικός πίνακας του Χόκνεϊ για να «επιβιώσει» από την πανδημία

Στο σφυρί εμβληματικός πίνακας του Χόκνεϊ για να «επιβιώσει» από την πανδημία

Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 11-18 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σχεδιάζει να πουλήσει ένα πορτρέτο που δημιούργησε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ και απεικονίζει τον πρώην διευθυντή της, Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, σε δημοπρασία με στόχο να ενισχύσει τα οικονομικά της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

Ο πίνακας του Σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ, ο οποίος διηύθυνε την όπερα από το 1945 μέχρι το 1970 είχε δημιουργηθεί για το κτίριο του Covent Garden στο Λονδίνο, τη δεκαετία του '70. Σύμφωνα με τον Observer, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's αυτόν τον μήνα και η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 11-18 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, Άλεξ Μπερντ. «Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και να παραμείνουμε βιώσιμοι και να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και στη συνέχεια να μπορούμε στο μέλλον να ξανακάνουμε προσλήψεις» ανέφερε.

Η απόφαση της Βασιλικής Όπερας έρχεται μετά από αναφορές ότι η Βασιλική Ακαδημία εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ένα γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το 515 χρόνων γλυπτό, γνωστό ως Taddei Tondo, δόθηκε στη γκαλερί το 1929. Εκπρόσωπος όμως της Βασιλικής Ακαδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το ίδρυμα «δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει έργα από τη συλλογή του».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ