Συναντήσεις με Συγγραφείς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη

Newsroom
Newsroom

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη σας προσκαλεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:00 σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Ταμιωλάκη

Πρόσκληση στους πολίτες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη για να παρευρεθούν όλοι στην εκδήλωση του συλλόγου, όπου θα εγκαινιαστεί μια σειρά από συναντήσεις με συγγραφείς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Με αυτήν την εκδήλωση ο Σύλλογός μας και το Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του, εγκαινιάζουν την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων με συγγραφείς, θέλοντας να γνωρίσουμε τόσο τους ίδιους όσο και το έργο τους. Ευελπιστούμε να στηρίξετε όλοι αυτήν μας την προσπάθεια.

Ο Μάνος Ταμιωλάκης θα μας παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε μαζί με τη Μαρία Δασκαλάκη και κυκλοφόρησε μόλις το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Μίνωας, με τίτλο Το Ταξίδι της Γραμμής. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές τόσο για τον πλούτο των μηνυμάτων που περιέχει το κείμενο, όσο και για την εικονογράφησή του από τον βραβευμένο εικονογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Με τον Μάνο Ταμιωλάκη θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αφενός για τη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του εξαιρετικού βιβλίου, αφετέρου για το τι γράφει αυτήν την περίοδο, καθώς και για το από που αντλεί τα ερεθίσματά του κάθε φορά. Τι είναι τελικά αυτό που συγκινεί έναν συγγραφέα και τον βάζει στη διαδικασία να γράψει γι’ αυτό; Στην παρουσίαση θα συμμετέχει και η ψυχολόγος Μαρία Βάμβουκα, η οποία θα κάνει έναν σχολιασμό πάνω στις ψυχολογικές προεκτάσεις των μηνυμάτων του βιβλίου.

Η αφηγήτρια παραμυθιών Ευαγγελία Ορφανουδάκη θα είναι επίσης εκεί για να αφηγηθεί και να δραματοποιήσει το βιβλίο με όλους όσους από τους παρευρισκόμενους θέλουν να συμμετέχουν βιωματικά (παιδιά και ενήλικες) μέσα από παιχνιδιάρικους και συμμετοχικούς τρόπους.

Τελικά τι συμβαίνει όταν μια τελίτσα αποφασίζει να κινηθεί και γίνεται γραμμή; Τι περιπέτειες περνάει στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τους άλλους και πόσο εξαντλείται προσπαθώντας να τους βοηθήσει; Πώς βιώνει τη μοναξιά και τη ματαίωση και τελικά τι μάθημα παίρνει κοιτώντας τον ήλιο;

Ελάτε να τα γνωρίσετε όλα αυτά μέσα από ένα βιβλίο που, λόγω των μηνυμάτων του, έχει αρχίσει ήδη να δραματοποιείται και να διδάσκεται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, παρά τους λίγους μήνες της κυκλοφορίας του. Το Ταξίδι της Γραμμής αφορά μικρούς και μεγάλους και όλοι μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα μπορούν να ταυτιστούν και να συγκινηθούν, διαβάζοντάς το.

 

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:00 αίθουσα Ταντάλου και Γαζίου, Άγιος Ιωάννης

( https://tinyurl.com/ymp45dbb )

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ