Η πικρία του Θωμά Σμπώκου και οι απαντήσεις που ζητά από τον Δήμο Ηρακλείου

Σταύρος Καραΐνδρος
Σταύρος Καραΐνδρος

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί ο αποκλεισμός του Θωμά Σμπώκου από τη λαμπαδηδρομία του Παρισιού.

Ο Θωμάς Σμπώκος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, με μεγάλες επιτυχίες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και αν μη τι άλλο έχουν κάνει υπερήφανη την Ελλάδα.

Είναι από τους λίγους εκπροσώπους της Κρήτης με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό από μόνο του είναι αρκετό να γεννιούνται απορίες για το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη λαμπαδηδρομία του Παρισιού, στην εκδήλωση που θα γίνει στο Ηράκλειο. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνέβη, μετά το 2012, με τον ίδιο τον Θωμά Σμπώκο να εκφράζει, μέσω του Cretalive.gr, την πικρία του, αλλά και συνάμα την οργή του, αναζητώντας απαντήσεις: «Ο Δήμος Ηρακλείου επέλεξε 6 λαμπαδηδρόμους και δεν είμαι μέσα. Θέλω να μάθω τους κανόνες. Ποια είναι τα κριτήρια που επιλέγονται τα πρόσωπα; Ο αθλητισμός; Ο εθελοντισμός; Το lifestyle;», λέει αρχικά ο παλιός σπρίντερ του ΟΦΗ και προσθέτει: «Από τον Δήμο δεν μου έχουν απαντήσει. Δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν γίνεται να ξεγράφεις έτσι την ιστορία κάποιου. Για να μην έχω κερδίσει το σεβασμό τους τότε κάτι έχω κάνει λάθος και θέλω να το μάθω».

Ο Θωμάς Σμπώκος έχει επικοινωνήσει τόσο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και με τον Δήμο Ηρακλείου, αλλά ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έχει πάρει. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω: «Ταλαιπωρούμαι από το 2012, το κουβαλούσα μέσα μου τόσα χρόνια, αλλά τώρα αποφάσισα να το κυνηγήσω. Είναι λυπηρό να ακυρώνεται η ιστορία κάποιων ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό και στην Κρήτη. Μπορεί να είναι άξιοι οι λαμπαδηδρόμοι που έχουν επιλεγεί. Ο Δήμος μπορεί να αποφάσισε να επιλέξει πολίτες με προσφορά στον τομέα τους, είναι σεβαστό και αυτό. Θέλω, όμως, να μάθω τους λόγους για τους οποίους εγώ απορρίφθηκα για δεύτερη φορά».

Η φωνή του βγάζει τα συναισθήματα ανθρώπου που τον πνίγει η αδικία. Το βιογραφικό και η προσφορά του Ηρακλειώτη πρωταθλητή και νυν προπονητή «απαιτούν» απαντήσεις ώστε να μη δημιουργούνται σκιές και να μη ανοίγει η συζήτηση περί αξιοκρατίας. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

 

Δείτε επίσης:

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηράκλειο στις 18 Απριλίου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ