Το μεγάλο έργο της ανάπλασης των Τειχών και η μετατόπιση των γηπέδων του τένις

Newsroom
Newsroom

Δρομολογήθηκε η προσωρινή μετατόπιση των γηπέδων του τένις του ΟΑΑ «Ηράκλειο» τα οποία βρίσκονται σε επαφή με το Τείχος στην οδό Δουκός Μποφώρ και η προσωρινή μετεγκατάσταση τους σε ικανοποιητική απόσταση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, νοτιοανατολικά της Λεωφόρου Ικάρου, προκειμένου να προχωρήσει το σπουδαίο και μεγάλο έργο της ανάπλασης των Τειχών.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, τον Πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, Μιχάλη Δελάκη συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, για το μεγάλο έργο της ανάπλασης των Τειχών στην οδό Δουκός Μποφώρ, που για να υλοποιηθεί επιβάλλεται η προσωρινή μετατόπιση των γηπέδων του τένις.

Κι αυτό θα συμβεί με προϋπολογισμό 700.000€, ο οποίος καλύπτεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει την απομάκρυνση των τεσσάρων γηπέδων αντισφαίρισης τα οποία βρίσκονται σε επαφή με το Τείχος και την προσωρινή μετεγκατάσταση τους σε ικανοποιητική απόσταση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, νοτιοανατολικά της Λεωφόρου Ικάρου.

Η μετακίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσει να εκτελεστεί το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Οδός Δ. Μποφόρ)».

Οι αθλητικές εργασίες θα αφορούν στην ανακατασκευή των γηπέδων τένις με τις αντίστοιχες προδιαγραφές περίφραξης από ελαφριά κατασκευή.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου αποδυτηρίων, σε κατάλληλη θέση στην εξωτερική πλευρά της τάφρου, για τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων άθλησης.

«Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα ξακουστά Τείχη της πόλης μας, χωρίς όμως να διαταράξουμε την πλούσια αθλητική δραστηριότητα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», δίνοντας παράλληλα λειτουργικές λύσεις στη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.

Από κοινού δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση κάθε αθλητικής εγκατάστασης, στηρίζοντας πάντα τα αθλητικά σωματεία του τόπου μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ