Ο Κενυάτης Λόμπουαν νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας!
O Λούκα Ρότις Λουμπουάν, από την Κένυα, ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2.12.49! Ο Μερούσης ο πρώτος Έλληνας που... έκοψε το νήμα!
Ο Κενυάτης αθλητής Λούκα Ρότις Λουμπουάν ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα που αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο της ιστορίας. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2.08.12.
Πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (8ος στη συνολική κατάταξη) με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι κούρσες των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Λίγο πριν τον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρουσία των ελλήνων ολυμπιονικών του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρου Γιανιώτα και Άννας Κορακάκη.
- Βήμα πρόκρισης ψάχνει απόψε η Εθνική
- Μια Κρητικιά πρώτευσε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
- Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο!