Μπαράζ δημοσκοπήσεων για τον Δήμο Ηρακλείου

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Σε ρυθμούς “τελικής ευθείας” έχουν μπει πλέον τα επιτελεία των παρατάξεων για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 
Το πλήθος υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και συμβούλων κάθε βαθμίδας πάει για το “σπριντάρισμα” ενώ στην προεκλογική μάχη μπαίνουν πλέον και οι γνωστές σε όλους μας δημοσκοπήσεις.
Όχι βέβαια πως δημοσκοπήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν γίνονταν και πριν από 2-3 μήνες ή πριν από ένα χρόνο, ωστόσο τώρα η μια μετά την άλλη “αποκαλύπτονται” και αν μη τι άλλο προκαλούν συζητήσεις και σε τοπικό επίπεδο. 

Πολλές και ποικίλες λοιπόν είναι οι συζητήσεις που προκάλεσε η έρευνα της εταιρίας Marc για τον Δήμο Ηρακλείου, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr.
Σε αυτήν εμφανίζεται ο Αλέξης Καλοκαιρινός και η παράταξη “Δικαίωμα στην πόλη” να προηγείται της “κούρσας” με ποσοστό 37,7% έναντι 22,8% του Μιχάλη Καραμαλάκη και της παράταξης “Ηράκλειο, η Πόλη μας”.  Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, η Μαρία Καναβάκη λαμβάνει ποσοστό 9,6%, η "Λαϊκή Συσπείρωση" με τον Δημήτρη Δουλουφάκη 7,7%, ενώ αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 15,8%

Σήμερα το iependitis.gr δημοσιοποιεί δημοσκόπηση της εταιρείας «Infocall Solutions», πάλι για τον Δήμο Ηρακλείου, όπου προηγείται η δημοτική παράταξη του Μιχάλη Καραμαλάκη, με ποσοστό 30,82% έναντι 26,97% της παράταξης του Αλέξη Καλοκαιρινού. Στην ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό για την παράταξη "Ηράκλειο για Σένα" της Μαρίας Καναβάκη ανέρχεται σε 11,79%, του Δημήτρη Δουλουφάκη σε 7,13% και οι αναποφάσιστοι είναι στο 23,29%.

Δείτε αναλυτικά τις σχετικές έρευνες, όπως δημοσιοποιήθηκαν αντίστοιχα στο ekriti.gr (ΕΔΩ) και στο iependitis.gr (ΕΔΩ)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ