Το πρόγραμμα Καλοκαιρινού και το Ηράκλειο του μέλλοντος

Στον απόηχο της διαδικτυακής παρουσίασης των θέσεων του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη»

Έτοιμος και με ένα "πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει προτάσεις τόσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο και για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα της πόλης", εμφανίστηκε ο Αλέξης Καλοκαιρινός στη διαδικτυακή παρουσίαση των θέσεων του «Δικαίωμα στην Πόλη». Όπως μας μεταφέρουν, εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι εικόνες που διάνθισαν τα λεγόμενά του, οι οποίες - όπως τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός - είναι απλά η οπτικοποίηση των προτάσεων και όχι σχέδιο μελέτης.

Όπως η εικόνα με τις προτάσεις για την ενοποίηση του συνόλου του παραλιακού μετώπου από τον Ξηροπόταμο μέχρι τον Καρτερό και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις. Ή της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου μετά την απομάκρυνσή του «Νίκος Καζαντζάκης», του ανατολικού πολεοδομικού κέντρου, των ενετικών τειχών, της Αγίας Τριάδας, του Λάκκου, των Καμινίων και άλλων συνοικιών του Ηρακλείου, καθώς και από σημεία του ΒΟΑΚ στα οποία γεφυρώνεται η διαιρεμένη πόλη. 

Εικόνες με στόχο «Να σχηματοποιήσουμε τις ιδέες μας, να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που επιδιώκουμε και θα αναθέσουμε ως μελέτη, θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη μας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.
Αν μιλάμε για "όραμα", όπως συνήθως μιλούν οι πολιτικοί, ο Αλέξης - σύμφωνα με το περιβάλλον του -  εννοεί κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο και ρεαλιστικό. Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Καλοκαιρινού για τον Δήμο Ηρακλείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ