Αχ. Γκίκας: Η διπλή μάσκα είναι ένα καλό εργαλείο

Αχ. Γκίκας: Η διπλή μάσκα είναι ένα καλό εργαλείο

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης σημειώνει ότι η χρήση της ενισχύει την ατομική προστασία από τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού

'Καλό εργαλείο που ενισχύει την ατομική προστασία από τα μεταλλαγμένα κρούσματα του κορωνοϊού" χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας τη χρήση της διπλής μάσκας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι συζητήσεις στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την επιβολή της χρήσης, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί ο κίνδυνος τη αυξημένης μεταδοτικότητας από τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Σκοπός είναι, διευκρίνισε ο κ. Γκίκας να καλυφθούν τα κενά από τη χρήση της μίας μάσκας ώστε τα μολυσμένα σταγονίδια να μην μπορέσουν να εγκατασταθούν στο ανώτερο αναπνευστικό.

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε ότι η χρήση της διπλής μάσκας θα είναι απαραίτητη σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως για παράδειγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό ο κ. Γκικας τόνισε: "η μάχη συνεχίζεται, από τη μια είμαστε εμείς και από την άλλη ο κορωνοϊός"¨.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ