Εφηβεία: Όταν το παιδί προσπαθεί να διαμορφώσει την ταυτότητα του!

Εφηβεία: Όταν το παιδί προσπαθεί να διαμορφώσει την ταυτότητα του!

Η πυρηνική ιατρός Ευαγγελία Χουστουλάκη μίλησε στον οδηγό υγείας “It’s my life” και την Αγάπη Πεχινάκη για όλες τις αλλαγές αυτής της μετάβασης

Εφηβεία: μια μεταβατική φάση ανάμεσα στην παιδική και στην ώριμη ηλικία. Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την εφηβεία σαν την πιο κρίσιμη και την πιο περίπλοκη περίοδο της ζωής του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της σημειώνονται ραγδαίες μεταβολές στο βιοσωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα της ζωής του νεαρού παιδιού που προσπαθεί για πρώτη φορά στη ζωή του να διαμορφώσει την ταυτότητα του.

Η πυρηνική ιατρός κ.Ευαγγελία Χουστουλάκη μίλησε στον οδηγό υγείας “It’s my life” και την Αγάπη Πεχινάκη για όλες εκείνες τις αλλαγές που βιώνει ο έφηβος, εξηγώντας γιατί οι έφηβοι τείνουν να έχουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές καθώς και για ποιο λόγο αμελούν τυχόν θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.
Τέλος δίνει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται την περίοδο της εφηβείας, κοντά στα παιδιά τους.
 
Η κ. Ευαγγελία Χουστουλάκη του Γεωργίου και της Μαρίνας είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών,με ειδικότητα στην Πυρηνική Ιατρική.
Εργάστηκε ως ιδιώτης γιατρός στην Πάτρα. Από το 2002 έως σήμερα,εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στα Χανιά ενώ είναι και ιδιοκτήτης του διαγνωστικού εργαστηρίου ¨Ραδιοανάλυση¨στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ασχολείται με τη ζωγραφική και είναι αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Εικαστικού Συλλόγου ¨Τεχνόκυκλος¨και μέλος του Δ.Σ του ψυχιατρικού κέντρου ¨Αρωγή¨.

Χουστουλάκη Πεχυνάκ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ