Επικεφαλής επιδημιολόγος: Το τέταρτο κύμα δεν θα είναι το τελευταίο

Επικεφαλής επιδημιολόγος: Το τέταρτο κύμα δεν θα είναι το τελευταίο

Επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση των ασθενών με COVID-19 είναι αποτέλεσμα αποφάσεων που ελήφθησαν ενάντια σε επιστημονικά στοιχεία, βασισμένων σε αδικαιολόγητες πεποιθήσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων.

Όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο μικρότερη θα είναι η ένταση των επακόλουθων υποτροπών μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Αντρέι Φαλ. Ζήτησε εμβολιασμό, και για τις εγκύους, γιατί ο COVID-19 δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για το αγέννητο παιδί.

Σε ορισμένα μέρη στην Πολωνία ο αριθμός των λοιμώξεων είναι τόσο υψηλός που φτάνει ήδη σε κορύφωση. «Ακριβώς επειδή δεν θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων στην πρόγνωση δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα αρρωσταίνουν. Ακόμα κι αν αυτός ο αριθμός δεν θα είναι νέο ρεκόρ, υπάρχουν πάνω από 20.000 κρούσματα στην Πολωνία. Άνθρωποι αρρωσταίνουν, εκ των οποίων το 1,5% θα πεθάνει», τόνισε ο καθ. Fal, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Τμήματος Αλλεργιολογίας, Πνευμονοπαθειών και Εσωτερικών Παθήσεων στο νοσοκομείο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοίκησης στη Βαρσοβία.

Επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση των ασθενών με COVID-19 είναι αποτέλεσμα αποφάσεων που ελήφθησαν ενάντια σε επιστημονικά στοιχεία, βασισμένων σε αδικαιολόγητες πεποιθήσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων. Τόνισε ότι στα νοσοκομεία προσέρχονται όλο και νεότεροι που δεν έχουν εμβολιαστεί ή σε μια μειοψηφία εμβολιασμένα άτομα, αλλά είναι μεγαλύτερης ηλικίας, με πολλά χρόνια νοσήματα.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ