Γ. Παυλάκης: Διάγουμε την εποχή που θα οδηγήσει στη νίκη κατά του καρκίνου

Γ. Παυλάκης: Διάγουμε την εποχή που θα οδηγήσει στη νίκη κατά του καρκίνου

Τι λέει ο κορυφαίος Κρητικός ερευνητής στις ΗΠΑ, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

 Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η σημερινή και η ανθρωπότητα συνεχίζει τη μάχη της απέναντι στην ασθένεια. Μιλώντας στο MEGA, ο Γιώργος Παυλάκης, ο διακεκριμένος Κρητικός ερευνητής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, σημείωσε ότι η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε μια καλή φάση αντιμετώπισης του καρκίνου.

«Βρισκόμαστε στην χρυσή εποχή που θα οδηγήσει στη νίκη κατά των καρκίνων», είπε χαρακτηριστικά.

Τα επιτεύγματα της επιστήμης στον τομέα αντιμετώπισης του καρκίνου «έχουν γίνει κυρίως μέσω της γενετικής και της ανοσολογίας».

Πρόκειται για μια πολύπλοκη ασθένεια, αφού «αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που γεννιέται από τα κύτταρά μας», ωστόσο κάποιες μορφές καρκίνου είναι «τελείως ιάσιμες».

«Όσο περισσότερο ζούμε τόση μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να συσσωρεύσουμε βλάβες στα κύτταρά μας και να οδηγήσουν σε καρκίνο».

Τα βήματα που έχει κάνει η επιστήμη ωστόσο είναι τεράστια, καθώς με εξειδικευμένα φάρμακα και στοχευμένες θεραπείες διάφορες μορφές καρκίνου μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στα εμβόλια, αφού καρκίνοι που παλιότερα ήταν νούμερα ένα, πλέον δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

«Ο 1 στους 5 καρκίνους είναι από ιούς και όλοι αυτοί με τα κατάλληλα εμβόλια θα πρέπει να εξαφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες».

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ