Η βιταμίνη C στην εγκυμοσύνη - Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Newsroom
Newsroom

Γιατί είναι απαραίτητη η βιταμίνη C στην εγκυμοσύνη;

Η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση τροφών υψηλής διατροφικής αξίας είναι απαραίτητη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Από τα πιο αναγκαία συστατικά είναι η βιταμίνη C η οποίας εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι σημαντική και για την ενίσχυση του κολλαγόνου.

Γιατί είναι απαραίτητη η βιταμίνη C στην εγκυμοσύνη;

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη τόσο για την ίδια την έγκυο, όσο και για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. To σώμα χρησιμοποιεί τη βιταμίνη C για να παράγει κολλαγόνο, μία μια πρωτεΐνη που αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των οστών και του δέρματος. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την επούλωση τραυμάτων και την απορρόφηση του σιδήρου.

Παρακάτω αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε βιταμίνη C:

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C προστατεύουν τη μαμά και το μωρό από τοξίνες και λοιμώξεις.

    Συμβάλλει στην ανάπτυξη και την υγεία των οστών
    Είναι σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης των οστών, των τενόντων και του δέρματος
    Συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση των πληγών
    Βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο
    Κάνει καλό στα μαλλιά και τα νύχια
    Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

 

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ