Ημέρα τιμής των Επισκεπτών Υγείας η 17η Σεπτεμβρίου

Ημέρα τιμής των Επισκεπτών Υγείας η 17η Σεπτεμβρίου

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα οι Επισκέπτες Υγείας κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής των Επισκεπτών Υγείας. Η 17η Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί και αποτελεί μια ήμερα που αναγνωρίζεται το έργο του Επισκέπτη Υγείας στη Δημόσια Υγεία. Ο Επισκέπτης Υγείας είναι βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με βασικό έργο την προαγωγή και αγωγή υγείας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας.

επισκέπτες υγείας

Σε ανακοίνωσή της η 7η ΔΥΠΕ αναφέρει:

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα οι Επισκέπτες Υγείας κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις με έμφαση στην τήρηση και προώθηση των μέτρων ατομικής προστασίας και στην  προώθηση και διενέργεια εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού.

Φέτος, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας έχει ορίσει ως θέμα εορτασμού της  Πανελλήνιας Ημέρας του Επισκέπτη Υγείας την «προαγωγή του εμβολιασμού στην κοινότητα την εποχή του COVID-19 και στην μετά  COVID-19 εποχή. Το σύνδρομο της επαγγελματικής  εξουθένωσης στον Επισκέπτη Υγείας».

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας η  Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τιμώντας και αναγνωρίζοντας τις παρεχόμενες  υπηρεσίες των Επισκεπτών  Υγείας που υπηρετούν στις δημόσιες μονάδες υγείας του νησιού καθώς και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν κατά  διάρκεια της πανδημίας, τους εύχεται υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το σπουδαίο τους έργο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ