Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

«Θα προηγηθούν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία» τόνισε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος


Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός κατά το κορωνοϊού και πώς αυτός θα προγραμματιστεί, μίλησε στο MEGA, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Θα προηγηθούν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, τόνισε ο κ. Ζαριφόπουλος και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Γενάρη.

 

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ