Μωρό θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό μετά από ένα μήνα σε κώμα

Μωρό θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό μετά από ένα μήνα σε κώμα

Μέχρι στιγμής, παραμένει αδιευκρίνιστο πώς μολύνθηκε ο Dom

Μετά από ένα μήνα σε εσκεμμένο κώμα λόγω του νέου κορωνοϊού, ο Dom, ένα βρέφος στη Βραζιλία, επιστρέφει στο σπίτι του για να γιορτάζει τους έξι μήνες από τη γέννησή του.

Όπως αναφέρει το CNN, λίγο αφότου γεννήθηκε, το μωρό διαγνώστηκε με Covid-19 στο νοσοκομείο Pro-Cardiaco του Ρίο ντε Τζανέιρο. Πέρασε 54 ημέρες στο νοσοκομείο, δήλωσε ο πατέρας του, Wagner Andrade.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή, οπότε οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη» είπε. «Ωστόσο το φάρμακο δεν λειτούργησε και το παιδί χειροτέρευσε. Τότε αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να τον πάμε σε ένα δεύτερο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ και ήταν κοροναϊός».

Ήταν ένα «θαύμα»

Μέχρι στιγμής, παραμένει αδιευκρίνιστο πώς μολύνθηκε ο Dom από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Andrade, μπορεί να είχε εκτεθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σπίτι ενός συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε αυτό τον θόρυβο στο τελείωμα της αναπνοής του» είπε ο πατέρας του βρέφους. «Καλέσαμε στο τηλέφωνο κάποιους γιατρούς και ένας από αυτούς μας είπε να καταγράψουμε σε βίντεο το παιδί. Αφού το είδε, μας έδωσε εντολή να το πάμε αμέσως στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Ντόμ ανέκαμψε. «Πρώτα, ένιωσα ανακουφισμένος και μετά απερίγραπτη ευτυχία» είπε ο Andrade. «Ανυπομονούσαμε πάνω από 50 ημέρες για να τον φέρουμε πίσω στο σπίτι».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ