Πώς να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να πεινάτε

Η μείωση των θερμίδων δεν είναι κάτι απλό στην καθημερινότητά σας

Μειώστε την πείνα και την πρόσληψη θερμίδων με τον συνδυασμό 5 βασικών οδηγιών.

Η μείωση των θερμίδων δεν είναι κάτι απλό στην καθημερινότητά σας, για τον απλούστατο λόγο ότι θα αρχίσετε να πεινάτε και όχι μόνο δεν θα χάσετε βάρος αλλά είναι πολύ πιθανό να προσθέτε και άλλα κιλά στο σώμα σας.

Οι θερμίδες είναι η ενέργειά μας, αλλά αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε, τότε αυξάνεται το βάρος. Αν καταναλώνετε λιγότερες από όσες καίτε, τότε χάνετε κιλά.

Το ζήτημα είναι για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, να βρουν τη χρυσή τομή έτσι ώστε να παίρνουν λιγότερες θερμίδες, να καίνε περισσότερες αλλά χωρίς να πεινάνε.

Αν εφαρμόσετε συνδυαστικά τις 5 κλασικές οδηγίες τότε είναι βέβαιο ότι θα δείτε και θα νιώσετε την απώλεια κιλών:
1. Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η προσθήκη μεγαλύτερης ποσότητας πρωτεΐνης στη διατροφή είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος σας για την απώλεια βάρους, την αύξηση του μεταβολισμού και τη μείωση της όρεξης. Παλαιότερη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν το 30% των θερμίδων από πρωτεΐνες έτρωγαν 441 λιγότερες θερμίδες την ημέρα.
2. Αποφύγετε ζαχαρούχα αναψυκτικά και χυμούς φρούτων

Εξαφανίστε όσο είναι δυνατόν τη ζάχαρη από τη διατροφή σας όπως και τα αναψυτικά, τους χυμούς φρούτων και άλλα ποτά με προσθήκη ζάχαρης. Αυτά τα προϊόντα είναι από τα πλέον παχυντικά στη σύγχρονη διατροφής, και πρέπει να θυμάστε ότι ο εγκέφαλός σας δεν αντισταθμίζει τις θερμίδες από τις υγρές τροφές όπως καταγράφει τις θερμίδες από τις στερεές τροφές, προκειμένου να δώσει σήμα ότι δεν θέλει άλλο γλυκό.
3. Περισσότερο νερό

Με την κατανάλωση περίπου 8 ποτηριών, δηλαδή σχεδόν 2 λίτρα νερού την ημέρα, μπορεί να κάψετε περίπου 96 θερμίδες. Να θυμάστε να πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα γιατί έτσι μειώνεται η πείνα και άρα η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.
4. Άσκηση και άρση βαρών

Με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, το σώμα σας ισορροπεί την απώλεια αυτή, με την εξοικονόμηση ενέργειας. Γι αυτό καίτε λιγότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά ο μακροπρόθεσμος περιορισμός των θερμίδων μπορεί να μειώσει σημαντικά τον μεταβολισμό και να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας. Αυξήστε τη μυϊκή μάζα με ασκήσεις με βάρη. Η γυμναστική αυτή αποτρέπει την απώλεια μυϊκής μάζας και δεν μειώνει τον μεταβολισμό κατά τη διάρκεια μακροχρόνιου περιορισμού θερμίδων.
5. Μείωση υδατανθράκων

Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος, είναι να μειώσετε τους υδατάνθρακες, καθώς έτσι μειώνεται η όρεξη και σας κάνει να καταναλώνετε αυτόματα λιγότερες θερμίδες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους δύο έως τρεις φορές περισσότερο από μια διατροφή περιορισμένη σε θερμίδες και  λιπαρά.

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες, αλλά δώστε έμφαση σε ποιοτικές, πλούσιες σε φυτικές πηγές υδατάνθρακες, ειδικά τροφές ολικής άλεσης.

Πηγή: healthline.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ