Πόσο υγιεινές είναι οι μπάρες πρωτεΐνης;

Newsroom
Newsroom

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατανάλωση των μπαρών πρωτεΐνης στην καθημερινότητά σας.

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι νόστιμες, χορταστικές και μία θρεπτική επιλογή για ένα σνακ που μπορεί να υπάρχει πάντα στην τσάντα μας. Πόσο υγιεινές είναι όμως στην πραγματικότητα;

Μπάρες πρωτεΐνης: Η διατροφική τους αξία

Δεν έχουν όλες οι μπάρες πρωτεΐνης την ίδια διατροφική αξία. Αυτή εξαρτάται από τα συστατικά που περιέχουν, υπάρχουν στο εμπόριο ωστόσο μπάρες πρωτεΐνης πλούσιες σε πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες.
Τα οφέλη

Είναι μία καλή γρήγορη και εύκολη πηγή πρωτεΐνης. Σε μία καθημερινότητα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, μία μπάρα πρωτεΐνης μπορεί να τροφοδοτήσει το σώμα με τα απαραίτητα αμινοξέα, να υποστηρίξει την αποκατάσταση των μυών και να σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Μπορεί να ισορροπήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Συνδυάστε την μπάρα πρωτεΐνης με ένα φρούτο για να έχετε ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ. Σύμφωνα με μελέτη του 2014 τα σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνεπάγεται σταθερή ενέργεια και μπορεί επίσης να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία.
 

Πιθανά μειονεκτήματα και προφυλάξεις

Ενώ οι μπάρες πρωτεΐνης προσφέρουν σίγουρα μία ευκολία και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν πιθανά μειονεκτήματα και πρέπει να έχετε τους κινδύνους στα υπόψη. Ορισμένες μπάρες πρωτεΐνης για παράδειγμα, μπορεί να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ