Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης: «Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο κύμα κορωνοϊού»

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης: «Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο κύμα κορωνοϊού»

Τί εκτίμησε

Την εκτίμηση ότι θα ζούμε με τον κορωνοϊό για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τηρώντας τα μέτρα, μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι τα συστήματα υγείας θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνιμα τα αποτελέσματα της μόλυνσης», τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να πλήττεται η Γερμανία

Η Γερμανία εξακολουθεί να πλήττεται σταθερά από την πανδημία του κορωνοϊού: το άνοιγμα των σχολείων, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Μπουντεσλίγκα (Bundesliga), οι τουρίστες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, οι πάντες δοκιμάζονται επί του παρόντος και όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα των αυξανόμενων λοιμώξεων του κορωνοϊού. Η Ενωση του Μάρμπουργκ («Marburger Bund»), ένας από τους σημαντικότερους ιατρικούς οργανισμούς στη Γερμανία, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη μέση του λεγόμενου δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της «Marburger Bund», εκτιμά ότι «πρόκειται για μια πανδημία μακράς διαρκείας», και προέτρεψε να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή: «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα διαρκές κύμα κορωνοϊού», τόνισε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαφρά αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων ως σήμα συναγερμού για την αντιμετώπισή του, επειδή το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι η μακρά περίοδος επώασης και το γεγονός ότι μεταδίδεται από άτομο σε άτομο τόσο γρήγορα. Μέχρι στιγμής, πάντως, η Γερμανία αντιμετώπισε καλά την πανδημία και οι πολίτες συμμετείχαν», κατέληξε.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ