Στο «μικροσκόπιο» του ΕΜΑ φάρμακο για ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται οξυγόνο

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΜΑ φάρμακο για ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται οξυγόνο

Προορίζεται σε ενήλικες που πάσχουν από ρευματοειδή πολυαρθρίτιδα ή ατοπική δερματίτιδα

Την πιθανότητα να συνταγογραφείται το ανοσοκατασταλτικό φάρμακο Olumiant (μπαρισιτινίμπη) σε ασθενείς, από την ηλικία των 10 ετών, που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Απριλίου. Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ο ΕΜΑ ξεκίνησε την αποτίμηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται και χρειάζονται οξυγόνο.

Το Olumiant είναι ανοσοκατασταλτικό που σήμερα χορηγείται σε ενήλικες πάσχοντες από μέτριας ή σοβαρής μορφής ρευματοειδή πολυαρθρίτιδα ή από ατοπική δερματίτιδα.

Η ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος που πλήττει τις αρθρώσεις. Η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα είναι μια χρόνια φλεγμονή του δέρματος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Ο ΕΜΑ θα εξετάσει τα δεδομένα που έχει υποβάλει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του Olumiant. Μεταξύ αυτών είναι και τα αποτελέσματα μελετών που έγιναν σε ασθενείς με νέο κορονοϊό, ώστε να εκτιμήσει αν θα πρέπει να επεκταθεί η χρήση του.

Ο Οργανισμός θα υποβάλει μέχρι τον Ιούλιο την πρότασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ