Τι πραγματικά σημαίνει η αχνή γραμμή στο self test

Τι πραγματικά σημαίνει η αχνή γραμμή στο self test

Πολύ συχνά αρκετοί αναφέρουν ότι η γραμμή που βγαίνει ως αποτέλεσμα είναι υπερβολικά αχνή.

H αχνή γραμμή στο self test μαρτυρά ότι η πρωτεΐνη του κορωνοϊού είναι παρούσα στο σώμα. Τα θετικά τεστ πλευρικής ροής μπορεί να δείξουν μια υπερβολικά αχνή γραμμή, κάτι που μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται εσφαλμένα ως αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Πιο συγκεκριμένα, μια αχνή γραμμή σημαίνει οτι το άτομο είναι θετικό στον κορωνοϊό ωστόσο, έχει χαμηλότερα επίπεδα ιού στον οργανισμό του.

Συνήθως μάλιστα η αχνή γραμμή τείνει να εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του ιού στον οργανισμό και όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Σε κάποιους παραμένει αχνή και μετά από αρκετά τεστ, ενώ σε άλλους μετά την επανάληψη του τεστ συνήθως γίνεται πιο έντονη, κάτι που μαρτυρά οτι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί.

Ερμηνεία αποτελεσμάτων self test

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Θετικό ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή είναι αχνή.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ