Ξανθός:Η κυβέρνηση «τιμωρεί» του ανασφάλιστους με εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ξανθός:Η κυβέρνηση «τιμωρεί» του ανασφάλιστους με εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Newsroom
Newsroom

"Διευρύνονται καθημερινά οι ανισότητες" επισημαίνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μείζον ζήτημα της συνταγογράφησης φαρμάκων στους ανασφάλιστους πολίτες αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ξανθός επισημαίνει:

"Από χθές 1/7, οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους από ιδιώτες γιατρούς. Αλλά μόνο από γιατρούς των δημόσιων δομών, οι οποίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Αυτό είναι μια επιλογή που δημιουργεί εμπόδια πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, υπονομεύει την  καθολική  και ισότιμη  κάλυψη υγείας και αποτελεί μια κίνηση «τιμωρητισμού» απέναντι σε μια  μεγάλη  κοινωνική ομάδα  που -κατά την κυβέρνηση- απολαμβάνει υπερβολικά «προνόμια»! Και όλα αυτά για να «ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη που έχει ξεφύγει»!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, λόγω των νεοφιλελεύθερων  ιδεοληψιών τους,   διευρύνουν καθημερινά τις ανισότητες στη φροντίδα υγείας. Γι’αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την  πανδημική  κρίση. Είναι ώρα για αλλαγή πορείας  στα πολιτικά  πράγματα και στην υγειονομική στρατηγική της χώρας". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ