Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται η σειρά των 50άρηδων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται η σειρά των 50άρηδων

Στο 90% έφθασαν οι 75άρηδες - Κλείστηκαν 1,5 εκατομμύριο ραντεβού

Με την έλευση του νέου νέου έτους, πάντως, είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να περιλάβει και τις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκουν πιο αποτελεσματικό τον οριζόντιο χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας με βάση το ηλικιακό κριτήριο, συγκριτικά με τις προτάσεις που αορίστως διατυπώνονται από την αντιπολίτευση για τους ενστόλους, τους εκπαιδευτικούς, τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται ή τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Περιγράφοντας το πνεύμα της απόφασής του για την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε -όχι τυχαία- τον επιθετικό προσδιορισμό «αναγκαίος», «γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο “υποχρεωτικός”», όπως εξήγησε αναλυτικά από το βήμα της Βουλής. «Οχι μόνο γιατί αφορά την προστασία των πιο ευάλωτων στην πανδημία, αλλά γιατί αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί αυτοί να προκαλέσουν στους γύρω τους», συμπλήρωσε, αποτυπώνοντας ουσιαστικά τη φιλοσοφία που διέπει το κυβερνητικό σχήμα απέναντι στο μέτρο.

Η κεντρική στόχευση, άλλωστε, από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι να μειώσει ορατά τον κίνδυνο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, δηλαδή για όλους εκείνους που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ