Το 2023 και οι προβλέψεις του Κ.Μ.

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης

Τι προβλέπει ο Καζαμίας ο Μέγας για την χρονιά που έρχεται, γιατί θα είναι...χρυσή

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Ήταν από τα θρυλικά αναγνώσματα μιας ολόκληρης εποχής. Και πραγματικά εξεπλάγην ,τώρα τελευταία, που είδα ότι κυκλοφορεί ακόμη. Ο Καζαμίας . Ο Μέγας. Του Σαλίβερου. Φοβερό περιοδικό. Για όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες. Προβλέψεις, παρατηρήσεις, γνώσεις . Ήξερε για όλα. Έκανε τα πάντα. Μόνο πιάτα που δεν έπλενε!

Ο Καζαμίας. Ο Μέγας. Ο Κ.Μ, στην περίπτωσή μας. Δεν υπήρχε άνθρωπος εκείνα τα χρόνια που να μην τον αγόραζε. Εάν ήθελε να ξέρει τι θα του συμβεί, τι θα γίνει στον κόσμο. Κυρίως αυτό. Ερχόταν με το νέο χρόνο στο καφενείο μας. Τον ξεκοκάλιζαν άπαντες. Για να μάθουν τι γράφει , να «διαβάσουν» το αύριο για την ανθρωπότητα. Μέσα από την οποία ο καθένας έβλεπε τον εαυτό του.

Ο Καζαμίας και τα ζώδια έλεγαν την μεγάλη αλήθεια. Που τα ήξεραν όλα αυτά; Θα είναι μια χρονιά που μια μεγάλη καταστροφική πλημμύρα θα συμβεί κάπου στη γη. Ένας σφοδρός σεισμός θα χτυπήσει μια χώρα. Σημεία και τέρατα θα γίνουν στην Ασία. Δύσκολες στιγμές κάπου στην Αφρική. Φόβοι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τι; Δεν σας έπειθε; Εδώ υπάρχουν οικονομολόγοι που κάνουν προβλέψεις, οι αστρολόγοι δεν μας κάνουν; Ο Καζαμίας και τα ζώδια είναι τόσο εύστοχα πάντα που δεν μπορείς να αγνοήσεις τις προβλέψεις τους. Άντε να βάλω και μερικούς σεισμολόγους δικούς μας. Που ξέρουν ότι θα κάνει κάποια στιγμή σεισμό..

2023 λοιπόν. Τι βλέπει ο Κ.Μ; Με τόσο πλούσια αναγνώσματα ο καθένας μας βέβαια μπορεί να σκεφτεί και να προδικάσει τα μελλούμενα. Ένας πόλεμος μπορεί να σταματήσει, αλλά ένας άλλος θα αρχίσει. Ένας μεγάλος ηγέτης θα πεθάνει κι ένας άλλος θα κατηγορηθεί για διαφθορά. Ένας θρησκευτικός ηγέτης θα φύγει από τη ζωή. Ο κόσμος κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή , μπορεί και από τα πυρηνικά. Αλλά στο τέλος οι καλοί θα επικρατήσουν.

Στη χώρα μας οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες. Σε όλη την επικράτεια πλέον τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αγγελικά πλασμένα. Ο κόσμος 2 και 3 φορές θα κληθεί να ψηφίσει, να δει πιο προσεκτικά εάν θέλουν να τον κυβερνούν οι ζυγοί, οι τοξότες ή οι παρθένοι. Όπως και να διαμορφωθεί το πλαίσιο μετά τις πρώτες κινήσεις των πλανητών εμείς θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Ή έτσι θα νομίζουμε. Γιατί όλοι θα μας λένε τα καλύτερα. Όπως θα έλεγε και ο Λεφάκης …οι εκλογές είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να νομίζεις ότι όλα είναι καλά !

Τα ζώδια ξέρουν καλύτερα. Οι αστρολόγοι το λένε. Μάλλον οι ζυγοί μπαίνουν σε πιο δύσκολο φεγγάρι, αλλά θα καταφέρουν να ισορροπήσουν. Οι τοξότες θέλουν αλλά πολύ λαντουρίδηδες μας προέκυψαν , δεν έχουν ακόμη αποφασίσει με ποιον να πάνε ποιον να αφήσουν. Οι παρθένοι είναι νωρίς να πούμε εάν καταφέρουν να ξεφύγουν από την επιρροή του ανάδρομου Πλούτωνα. Ίσως χρειαστεί να πάμε και δεύτερη φορά στην κάλπη για να αποφασίσουν εάν θα συνεταιριστούν με κάποιον.

Το ίδιο και στο τέλος του χρόνου. Μάλλον εκλογές πάλι. Αλλά αυτή τη φορά για να αποφασίσει ο κόσμος για τους μικρούς. Οι πόλεις και τα χωριά θα πάρουν φωτιά. Μια βαθιά σχέση, η περισυλλογή μας θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα

Για μας εδώ οι προβλέψεις για τούτη τη χρονιά είναι ακόμη πιο αισιόδοξες. Στην περιοχή μας , στην Κρήτη, το επόμενο διάστημα ελιές θα πιάνετε …χρυσάφι θα γίνεται! Ο χρυσός θα τρέχει στα ελαιουργεία, στα σπίτια, στις σαλάτες, στα μαγαζιά. Παντού. Λάδι θα πουλάει ο κόσμος και δεν θα έχει τι να τα κάνει τα λεφτά. Θα τα παλαμίζει στους κοκκινόλουρος φάρδους και πάλι δεν θα χωράνε. Όσο για τους δημάρχους τι να σας πω…Μέχρι τον Οκτώβριο θα παράγουμε περισσότερους από όσος μπορούμε να καταναλώσουμε!

Ο Θεόδωρος Μόδης στο καταπληκτικό βιβλίο του κάνει "προβλέψεις" χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την περιγραφή της φυσιολογικής ανάπτυξης από την περίφημη σιγμοειδή καμπύλη προσπαθώντας να μας κάνει να κατανοήσουμε ότι άκρως διαφορετικά φαινόμενα διέπονται από κοινούς νόμους ανάπτυξης, και συνεπώς, όταν γνωρίζουμε ένα επαρκές τμήμα της εξέλιξής τους, μπορούμε να προβλέψουμε την υπόλοιπη ιστορία τους . Αλλά ήταν πιο εύκολο για τον Κ.Μ. Μπορείς πάντα να προβλέψεις τα γεγονότα αφού έχουν γίνει ,έλεγε ο Ιονέσκο. Φανταστείτε τώρα να έχουν…ξαναγίνει πολλές φορές!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ