Η "αγράμματη" Έλενα Παπαρίζου, τα άφυλα παιδιά, και μια γραμματιζούμενη χώρα

Φρόσω Μαστορίδη
Φρόσω Μαστορίδη

Αγαπητή Έλενα, λυπάμαι που το μαθαίνεις από εμένα, αλλά δε σου επιτρέπεται να σφάλλεις...

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν έχει “πέσει” πάνω στις πρόσφατες δηλώσεις της Έλενας Παπαρίζου σε ραδιοφωνική εκπομπή, σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ανέφερε πως «Από μικρό παιδί είχα γκέι φίλο, ήμασταν 12-13 χρονών. Ήξερε τι ήταν. Για εμένα είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν κάποιος νιώθει έτσι. Θα κάτσω εγώ να κρίνω γιατί ένας άνθρωπος νιώθει και είναι αυτό που είναι; Όχι βέβαια! Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα».

Ώπα, άφυλα; Είπε άφυλα. Βγείτε στα μπαλκόνια, φορέστε τα επαναστατικά σας ρούχα και ξεσηκωθείτε!

Ή μήπως απλά μπερδεύτηκε;

Τόλμησε να μπερδευτεί; Τόλμησε να κάνει λάθος ενώ έδινε ζωντανή συνέντευξη, ενώ έχει πει πολλές φορές κατα το παρελθόν πως είναι φορές που μπερδεύεται με την ελληνική γλώσσα, ούσα Ελληνο-Σουηδέζα;

Ανεπίτρεπτο! Είναι γνωστό πως άλλωστε είμαστε η χώρα που δε σφάλλει ποτέ. Δεν είναι δα πως έχουμε και με πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε….

Είναι τόσο τεντωμένο το σχοινί πια; Που δεν αφήνουμε περιθώρια σφάλματος; Λάθη απλά, άκακα, που δεν πληγώνουν κανέναν, κι αφήνουμε άλλα, θανάσιμα, μεγαλύτερα, να ξεχνιούνται;

Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε πώς να παίρνουμε ανάσες;
Ξέρεις, λέω αυτές τις 3 βαθιές ανάσες, τα 5 δευτερόλεπτα, πριν πούμε ή γράψουμε κάτι, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να το ξανασκεφτούμε ψύχραιμα.

Δική μου εκτίμηση;
Με το “άφυλα”, η κυρία Παπαρίζου εννοούσε “ασέξουαλ” . Και πάλι φυσικά, ανοίγεται νέα συζήτηση έτσι, όμως, θεωρώ, πως όλοι έχουμε δικαίωμα στη συζήτηση, όλοι μπορούμε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, και η επιστήμη έχει πολλά να πει.

Ας μην κολλάμε, λοιπόν, στις λεπτομέρειες, κι ας απασχολήσουμε τον εγκέφαλό μας με κάτι άλλο, όπως το γεγονός πως βγήκαν κάποιοι και την κατηγόρησαν πως επηρεάζει τα παιδιά (?) εκφράζοντας αυτές τις απόψεις, και πως ακόμη πολλοί συνάνθρωποι μας, θεωρούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ΕΠΙΛΟΓΗ.

Το 2023. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, επιλογή.

Να σημειωθεί, και πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος ντροπής να το παραδεχτούμε, πως μέχρι πρόσφατα η διάκριση λέξεων σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, μας ήταν δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις δυσνόητη. Και δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε γιατί μέχρι το πολύ κοντινό παρελθόν τα περιθώρια ελευθερίας στην σεξουαλικότητα που δίναμε ήταν στενά, δυστυχώς. Όμως τώρα, μπορούμε με ψυχραιμία και υπομονή να τα εξηγήσουμε όλα. 

Για άλλη μια φορά ανασούλες, πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε, ανασούλες.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ