Η Βουλή τσίρκο ή αλλιώς βοήθα Παναγιά

Σώτια Πεντεδήμου
Σώτια Πεντεδήμου
Η Βουλή τσίρκο ή αλλιώς βοήθα Παναγιά

Έπιασε το Oruc Reis Αίγινα και δεν πήραμε χαμπάρι;

Της Σώτιας Πεντεδήμου

 

Όταν το είδα νόμιζα ότι είναι fake. Σκέφτηκα "ποιος μπαγάσας το σκέφτηκε και το έφτιαξε;". Όταν μετά από λίγο αναγκάστηκα να παραδεχτώ ότι ήταν αλήθεια σκέφτηκα "να δεις που ήρθε η συντέλεια του κόσμου, σε λίγο θα κριθούμε όλοι και όχι και τίποτα άλλο, αλλά ξέρω και την απάντηση" - τουτέστιν κανένα ενδιαφέρον. 

Μετά σκέφτηκα να δεις που λόγω των κρουσμάτων και κυρίως των θανάτων και των διασωληνωμένων που είχαν ανακοινωθεί λίγο πριν, κάνουν κάτι σα λιτανεία, αγρυπνία, δεν ξέρω και πώς τα λένε ακριβώς, για να βοηθήσουμε όλοι με μια προσευχή να ξεμπερδεύουμε με τον ιό μια ώρα αρχύτερα. Μετά ο νους μου πέταξε στη γείτονα, λέω να τα μας, έπιασε το Oruc Reis Αίγινα και δεν πήραμε χαμπάρι.

Τελικά ήταν απλά αυτό: Ένα βίντεο, διάρκειας 4 λεπτών και κάτι, με το οποίο η Βουλή των Ελλήνων, η πολιτεία τίμησε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και την μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ξεκαθαρίζω εδώ για να είμαστε εντάξει, ότι σέβομαι απολύτως την πίστη καθενός. Χωρίς αστερίσκους. Γελάω όμως με την όψιμη αντίδραση της αριστεράς που όχι μόνο δεν έκανε πράξη τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας αλλά συγκυβέρνησε με τον Π. Καμμένο και είχε τις καλύτερες σχέσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας 

Η τιμή λοιπόν σε ό,τι πιστεύει ο καθένας δεν περνά από τη… γιγαντοθόνη της Βουλής. Είτε αυτό αφορά το Athens Pride - που καθόλου δεν είχε αρέσει στους περισσότερους "γαλάζιους" - είτε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ισχυρός για κάποιους ακόμα από εμάς ο συμβολισμός του κτιρίου όπου στεγάζεται η Βουλή, ο κοινοβουλευτισμός. 

Από αλλού λοιπόν ξεκινά και κυρίως αλλού καταλήγει η απόδοση τιμής. Ξεκινά από εμάς, διαπερνά τα σπίτια μας, την καθημερινότητά μας και την γνώση που περνάμε στα παιδιά μας. Όλα τα άλλα είναι για show. Που και αυτό χρειάζεται, δεν το συζητώ.

Αλλά να είμαστε καθαροί για τί μιλάμε κάθε φορά. Να μη φοβόμαστε να το ονοματίσουμε ώστε να το κρίνουμε και αναλόγως. Γιατί αλλιώς επιχειρούμε ανεπιτυχώς να είμαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Κοινώς, ο καθένας στον Οίκο του. Εκεί που του αρμόζει. Και εμείς στο δικό μας, γιατί έχουμε και καραντίνα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ