Η Θεία Κοινωνία, η Εκκλησία και η ακατάσχετη μπουρδολογία των "ειδικών"

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Η Θεία Κοινωνία, η Εκκλησία και η ακατάσχετη μπουρδολογία των "ειδικών"

Ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεχωρίσουμε την πίστη από τη θρησκοληψία

 

Του Κώστα Α. Μπογδανίδη

 

 

Είχε πει κάποιος ότι η λέξη "λαός" είναι το μεγαλύτερο λογοπαίγνιο της Ιστορίας. Όπως και η λεγόμενη Κοινή Γνώμη. Ξέρουμε , όμως, πια ότι ούτε ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ούτε ο πολίτης, ο «σοφός λαός». Που πολύ συχνά παρασύρεται από τις κραυγές, έχει μια ατομική και συμφεροντολογική εξέταση της ιστορίας, κινείται συχνά ως μάζα αδιάφορη προς την ελευθερία και ανεξαρτησία, που τη θαμπώνει η λάμψη της εξουσίας μη αντέχοντας την διαφορετική άποψη, εκείνους που πραγματικά ξεχωρίζουν.

Και τα έχουμε ξαναπεί. Ο καθένας μας μπορεί να πει την εξυπνάδα και την σαχλαμάρα του στο καφενείο, στην πλατεία, στο φατσοβιβλίο, τώρα πια που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν υποκαταστήσει τις παλιές συναθροίσεις και τις βεγγέρες. Έχει γνώμη για το κάθε τι, είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε απόψεις και θέσεις με ισχυρά επιχειρήματα που δεν δέχονται…αντίθετο λόγο! Ναι, είναι αλήθεια ότι η «η κοινή γνώμη θριαμβεύει μόνο εκεί που κοιμάται η σκέψη»!

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος: τι μπορεί να κάνει ή να πει ένας απλός πολίτης που περιμένει από τους ταγούς του, τους ηγέτες και τους «ειδικούς» να του ανοίξουν τα μάτια;

Σε κάθε τι σοβαρό που γίνεται περιμένεις να ακούσεις μια συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη ανάλυση, ψύχραιμη χωρίς πανικό, με στάση ξεκάθαρη, όχι επαμφοτερίζουσα, που μόνο θολούρα  προκαλεί.

Αντ’ αυτών βλέπεις πχ σε ένα σεισμό , εκεί που ο κόσμος θέλει μια καθησυχαστική ανάλυση και όχι κινδυνολογικές προβλέψεις, να ακούει από πάσης φύσεως σεισμολόγους και σεισμολάγνους  μια ακατάσχετη μπουρδολογία πασπαλισμένη με τζάμπα προβλέψεις, που κανένας μετά δεν θυμάται.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια Υγεία. Εκεί που ο κόσμος ψυχολογικά έχει μεγαλύτερα προβλήματα, άγχος και ανησυχία. Ειδικά ορισμένες ευπαθείς ομάδες, πιο ηλικιωμένοι, ανήμποροι ή και παιδιά.

Δείτε, για παράδειγμα, το κίνημα που είχε αναπτυχθεί για τα εμβόλια. Εκεί που ξεκινούν οι επίσημοι φορείς μια καμπάνια για τον εμβολιασμό έρχεται ο…αετός της Στέπας και μιλάει συνωμοσιολογικά για τα εμβόλια, τους στόχους, τα δήθεν θύματα, τα μεγάλα μυστικά που κρύβουν! Δεν θέλει και πολύ ο «λαός» να το δει αλλιώς! (και την ίδια ώρα για να τα λέμε όλα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία  πχ έχει εντάξει στο πρόγραμμα εμβολιασμών το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας…προτείνει να μην συνταγογραφείται!)

Και τώρα με τον κοροναϊό, που εισήχθη από την Κίνα, τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου. Ο καθένας το μακρύ και  το κοντό του, για τις προφυλάξεις. Ζήτημα μείζον η Θεία Κοινωνία, οι συναθροίσεις στους ναούς. Εκεί που γίνεται μια προσπάθεια να…περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, η Εκκλησία …δεν κρατιέται! Αλλά δεν είναι οι παπάδες που κάνουν τη μεγάλη ζημιά, όσο η κάθε Γιαμαρέλου, ο τάδε γιατρός, η δείνα επώνυμη που βγαίνει και λέει ότι…κοινωνήστε άφοβα των αχράντων μυστηρίων!

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που υποκαθιστούν και τον Χριστό και τους επιστήμονες; Τι ξέρουν που δεν ξέρουμε;

Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανένα, αλλά ας ξεχωρίσουμε, επιτέλους, την πίστη από τη θρησκοληψία...Αφού  ο Θεός έπλασε τον κόσμο όλοι είμαστε παιδιά του . Αφού η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα του Χριστού τότε οι αντιβιώσεις, τα αντιικά και η παγκόσμια ιατρική έρευνα είναι  όλα αυτά μαζί και η…ψυχή του ! Ας σκεφτούμε ότι Εκείνος, ίσως, έβαλε…εκπροσώπους του , πάνω από όλα κι όλους τους ερευνητές , τους γιατρούς , τους επιστήμονες για να μας…σώσουν όταν ο ίδιος δεν προλαβαίνει!

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ