Κασσελάκης… όπως Sakis;

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Ένα φρούτο εξωτικό που από τη μια σε κεντρίζει να το δοκιμάσεις και από την άλλη σε φοβίζει τι ακριβώς παρενέργειες θα αντιμετωπίσει το στομάχι σου...

Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή με το Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να μπαίνουν στην τελική ευθεία και μοιραία το μυαλό μου πηγαίνει οκτώ χρόνια πίσω στην εποχή του μεγάλου διχασμού και του δημοψηφίσματος για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδος της από την Ευρώπη!

Την ιστορία μου τη διηγήθηκε ένα στέλεχος πρώτης γραμμής εκείνου του αγώνα σε ανύποπτο χρόνο. Στο επιτελείο των υπέρμαχων του ΝΑΙ επικρατούσε αναβρασμός για το πως έπρεπε να στηθεί η τελική συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊστών, τι πρέπει να προταχθεί και ποιος έπρεπε να μιλήσει. Εκεί λοιπόν κάποιο εξέχον στέλεχος της ΝΔ κάνει την έκπληξη και προτείνει κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση να μην είναι πολιτικός αλλά να είναι ο… Σάκης Ρουβάς.

Ο δημοφιλής αοιδός είχε τότε μια έντονη πολιτικοποίηση, είχε βρεθεί (και με επιχειρηματική παρότρυνση) στην πρώτη γραμμή του αγώνα του δημοψηφίσματος και κάποιοι επιτήδειοι είχαν προτείνει να βγει μπροστά και να πάρει τον αγώνα πάνω του, ως μια απάντηση σε εκείνους που υποστήριζαν πως όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό που είχε ταυτισθεί με το ΝΑΙ δεν πείθει πια. Έτσι θα έπρεπε να βρεθεί ένα φρέσκο πρόσωπο,χωρίς λεκέδες και πολιτικό παρελθόν στην προσπάθεια να πείσει ειδικά τους νέους να έλθουν στις κάλπες.

Τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές, επελέγη τελικά να μην υπάρχει κεντρικός ομιλητής… STAR και η καλλιτεχνία κράτησε το Σάκη Ρουβά με την πολιτική να χάνει τελικά ένα νέο, φωτογενές πρόσωπο, κενό περιεχομένου που όμως θα έφερνε το καινούργιο, άγνωστο πρόσωπο από το χώρο της μεταπολιτικής. Οκτώ χρόνια μετά αυτό που δεν έκαναν οι… φιλελέδες, το έκαναν οι ακριβώς αντίθετοι τους! Φέρνουν από την Αμερική ένα άγνωστο μέχρι χθες φωτογενές πρόσωπο που κανείς δεν ήξερε από που κρατά η σκούφια του, σαν έτοιμο από καιρό για να πάρει το… μαγαζί και να το πάει, άγνωστο που! Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι πρεσβεύει, τι ακριβώς θέλει να κάνει, ούτε και θα μπω σε αμπελοφιλοσοφίες και συνωμοσιολογίες που ειδικά στο χώρο των ακραίων και ψεκασμένων, βρίσκουν πάντα χώρο για να ερμηνεύσουν πράγματα που δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ωστόσο αυτό το τελευταίο που είπε για τα αθλητικά ο Κασσελάκης πως είναι Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, πράγματι με ξεπερνά!
Πρώτο γιατί δείχνει πως είναι άσχετος με τον αθλητισμό και την κοινωνία. Πως μόνο και μόνο να πει κάτι που να τον κάνει να διαφοροποιείται από αυτό που λένε οι πολλοί ( και οι λογικοί) είναι ικανός να πει τη μεγαλύτερη κοτσάνα αρκεί να πει κάτι! Πως η ανάγκη του να στρέψει το ενδιαφέρον από εκείνα που θα περιμέναμε να ακούσουμε σε αυτή την κρίσιμη τελευταία εβδομάδα ( εθνικά θέματα, παιδεία, εργασία, ακρίβεια, για το που πρέπει να πάει η χώρα ) εκείνος προτιμά αν και όντας εν δυνάμει πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρωθυπουργός, μιλά για τα εύκολα, τα άσχετα και ελαφρά θέματα με τη λογική φιλοξενούμενου σε πρωινάδικου, μια στάση πολύ επικίνδυνη για ένα κόμμα εξουσίας, το Αριστεράς το αφήνω απέξω γιατί μάλλον μιλάμε πια για ΣΥΡΙΖ χωρίς Α!

Ένα φρούτο εξωτικό που από τη μια σε κεντρίζει να το δοκιμάσεις και από την άλλη σε φοβίζει τι ακριβώς παρενέργειες θα αντιμετωπίσει το στομάχι σου. Κυριακή κοντή γιορτή, μόνο πραγματικά θα ήθελα να ήμουνα από μια γωνιά στον… άλλο κόσμο και να έβλεπα το διάλογο του Λεωνίδα Κύρκου με το Γιάννη Μπανιά, για το πως έφτασε εδώ που έφτασε η κυβερνώσα Αριστερά και το τι είναι ικανή να κάνει για να ξαναφτάσει στο… γκουβέρνο !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ