O ελλειπτικός λόγος

Απόστολος Τζίφας
Απόστολος Τζίφας
O ελλειπτικός λόγος

"Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη, ο έντεκα  φορές ισόβια καταδικασμένος για δεκατρείς δολοφονίες, ο εκτελεστής, ο κατά συρροή δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν είναι ήρωας"

Του Απόστολου Τζίφα

Ο ελλειπτικός λόγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη είναι ο ατελής λόγος. Ο λόγος αυτός συμπληρώθηκε με τη ρήση : «… η δεξιά παράταξη έχει θύματα από τη δράση του Κουφοντίνα». Το κόμμα του ολοκληρώνει  τον ελλειπτικό λόγο : «ατυχής η δήλωση Δρίτσα».

Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη, ο έντεκα  φορές ισόβια καταδικασμένος για δεκατρείς δολοφονίες, ο εκτελεστής, ο κατά συρροή δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν είναι ήρωας. Και σαφέστατα δε γεννηθήκαμε όλοι 17 Νοέμβρη.

Ο δολοφόνος  που δεν έδειξε κανένα σεβασμό στη δημοκρατία, ζητάει ευνοϊκή μεταχείριση. Χαρακτήρισε την απώλεια του Θάνου Αξαρλιάν, “παράπλευρη απώλεια”, κατά την απόπειρα δολοφονίας του τότε υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

 Δεν έδειξε  έλεος στα θύματα του, ο πιστολέρο, που με το 45αρι, εκτέλεσε:Τον Μομφεράτο, τον Ρουσέτη, τον Αγγελόπουλο, τον Αθανασιάδη-Μποδοσάκη,Τον Ουίλιαμ Νορντίν, τον Μπακογιάννη, τον Στιούαρτ, τον Γιοργκού, τον Βρανόπουλο, τον Σιπαχίογλου, τον Περατικό και  τον Σόντερς.

Ο κατά συρροή εκτελεστής, ο αμετανόητος δολοφόνος, δε φυλακίστηκε για τις ιδέες του και ούτε είναι πολιτικός κρατούμενος.

Ας μιλήσουν όλοι εκείνοι οι δήθεν δημοκράτες, οι υπερασπιστές του Κουφοντίνα, σε όλους τους συγγενείς που έμειναν πίσω και με ανέχεια περισσή, βλέπουν την εξοργιστική ηρωοποίηση του εκτελεστή των ανθρώπων τους. Όλοι στην αριστερά μιλούν για ένοπλο επαναστάτη. Η ιστοσελίδα της εφημερίδας των Συντακτών είναι γεμάτη από ειδήσεις του δολοφόνου. Προφανώς έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Οι ιδεολογικές διαφορές  με την τρομοκρατία είναι ήσσονος σημασίας.

Ποιο σεβασμό αποδίδουν στα θύματα της 17 Νοέμβρη; Ή μήπως είναι φόρος τιμής η υπερασπιστική δήθεν, δημοκρατική γραμμή σε έναν τρομοκράτη που εν τέλει με δική του απόφαση έχει προβεί σε απεργία πείνας;

Και τώρα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Ο στόχος επετεύχθη. Μείζον θέμα της επικαιρότητας με ενεργοποίηση όλων των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων:  αριστερά, αντεξουσιαστές και αναρχικοί. Αλήθεια θα προστεθεί σε λίγο που θα αποφυλακιστεί  ο Κουφοντίνας στις «προοδευτικές δυνάμεις»; Τώρα παίζει ο Τσίπρας το τελευταίο του χαρτί για να ανακάμψει…

Θεσμική εκτροπή στη Δικαιοσύνη προκάλεσε η χωρίς εξουσιοδότηση από την πλειοψηφία μικρής μερίδας δικαστών που τάχθηκε εμμέσως υπέρ του αιτήματος του Κουφοντίνα.

Ο Κουφοντίνας  απαξιώνει τη Δικαιοσύνη, αφού πρώτα ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση, που ενεργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο, όπως και το 2015. Με απεργία πείνας. Η δικαιοσύνη έχει αντίθετη άποψη.

Σκοπός να μετατρέψει τη χώρα σε μπάχαλο. Να “κινήσει τους δικούς του. Εκείνους τους υπερασπιστές με τις μολότοφ,τις κουκούλες, τους εκκολαπτόμενους διαδόχους του. Εκείνοι που τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο.

Γιατί σε αυτή τη χώρα, στεντόρεια κραυγή έχουν συνήθως οι  ανεύθυνοι, οι διχαστικοί και  οι άναρχοι. Οι δημοκράτες, σιγούν απ’ ότι φαίνεται.

Γιατί σε μία δημοκρατική κοινωνία, θα ξεσηκώνονταν το πλήθος, απέναντι σε έναν  αμετανόητο δολοφόνο και όχι πολιτικό κρατούμενο κατά την άποψη της συνηγόρου του δολοφόνου, που ευθαρσώς εμπαίζει, βγάζοντας τη γλώσσα στη Δημοκρατία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ