"Όχι στα Σχολεία της ελίτ και της...πλουτοκρατίας!"

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
"Όχι στα Σχολεία της ελίτ και της...πλουτοκρατίας!"

Όταν οι συνδικαλιστές της φακής στρέφονται εναντίον των μαθητών, των γονιών και της κοινωνίας

Του Κώστα Α. Μπογδανίδη

 

Χθες σχεδόν 14000 μαθητές σε όλη τη χώρα διαγωνίστηκαν σε μια ήπια διαδικασία δύο μαθημάτων, στην ύλη που διδάχτηκαν στο Δημοτικό Σχολείο, για να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Γυμνάσια. Αυτή τη μέρα διάλεξε με ψέματα και…παραπλανητικές μεθόδους η ΟΛΜΕ να προγραμματίσει απεργία για να μην γίνουν εξετάσεις! Το μόνο που δεν είπε για να προχωρήσει στην κινητοποίηση είναι ότι…14000 νήπια οδηγούνται από την κυβέρνηση σε σφαγή όπως έκανε ο Ηρώδης με τα μωρά στη Βηθλεέμ. Οσο…fakenews ήταν αυτή η σφαγή που μαθαίναμε στα θρησκευτικά (η Βηθλεέμ δεν πρέπει να είχε πάνω από 20-30 παιδιά εκείνη την εποχή…) άλλο τόσο σαθρά είναι και τα επιχειρήματα των συνδικαλιστών που ευτυχώς αποκρούστηκαν όχι τόσο από το δικαστήριο, αλλά από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε αυτά τα Πρότυπα Σχολεία, λοιπόν, που δημιουργήθηκαν πριν σχεδόν 4 δεκαετίες από τον τότε υπουργό Παιδείας Γ.Ράλλη σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης έχουμε όλο το δράμα του συστήματος. Έχουν περάσει από σαράντα κύματα, πολλές φορές έμειναν ως τίτλοι, γράμμα κενό. Φυσικά με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που δεν φρόντισε αυτά τα Σχολεία να εξελιχθούν, να γίνουν εκτός από πρότυπα και…παραδείγματα για το σύνολο της εκπαίδευσης. Ο ένας μετά τον άλλον υπουργοί και κυβερνήσεις δεν τα στήριξαν , αντιθέτως πολλές φορές τα υπονόμευσαν και διάφοροι υπουργίσκοι τα κατήργησαν κιόλας!

Ωστόσο, όποια ευθύνη είχε ο μακαρίτης ο Ράλλης, ο Σουφλιάς, ο Αρσένης, η Γιαννάκου, η Διαμαντοπούλου, ο Φίλης και η Κεραμέως ,σήμερα, άλλη τόση αποδεικνύεται ότι έχει η εκπαιδευτική κοινότητα και η συνδικαλιστική της έκφραση.  Αυτή η ΟΛΜΕ η οποία ανάλογα τους καιρούς και τις συνθήκες συμπεριφέρεται ως ΚΟΒΑ της ξεπερασμένης Σοβιετίας ή όργανο τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ, ενίοτε  ως ουσιαστικός εκπρόσωπος μιας καθεστηκυίας  τάξης, μεγαλοαστικής και πλουτοκρατικής, που δεν θέλει καλό Δημόσιο Σχολείο, δεν ενδιαφέρεται γι ‘αυτό γιατί τα παιδιά της πάνε στο Κολλέγιο Αθηνών, τη Χιλ κι άλλα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά Σχολεία!

Ναι, αυτή ο ομοσπονδία που δεν αισχύνεται να πάρει τις πιο αναχρονιστικές και προκλητικές αποφάσεις με απεργίες που δεν έχουν νόημα και στρέφονται κατά των παιδιών, των γονιών, της κοινωνίας. Διότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ένα Πρότυπο ως «αναχρονιστικό σχολείο, εκπαιδευτήριο της ελίτ, της άρχουσας τάξης» όταν ξέρεις ότι αυτή ακριβώς η εξουσία δεν θέλει καλά δημόσια σχολεία, δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει τέτοια συστήματα που το κάθε παιδί, το κάθε ταλέντο μπορεί να αξιοποιηθεί. Τα παιδιά του Λάτση,του Σαμαρά, του Μητσοτάκη, της Αλέκας και του Τσίπρα δεν πάνε στα πρότυπα Σχολεία και το ξέρουν οι συνδικαλιστές της φακής, οι άνθρωποι της διαπλοκής που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα , γιατί αυτοί είναι που προκήρυξαν για χθες την στάση εργασίας ώστε να μην γίνουν οι εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία!

Θα δεχόταν κάθε πολίτης μια διαφωνία. Όπως θα έδινε δίκιο στους συνδικαλιστές να κάνουν κριτική στις κυβερνήσεις λέγοντας «θέλουμε όλα τα Σχολεία να γίνουν πρότυπα»! Να γίνουν κι άλλα, όπως τα καλλιτεχνικά, τα μουσικάΤο…δεν θέλουμε πρότυπα Σχολεία σημαίνει δεν θέλουμε αξιολόγηση, δεν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, θέλουμε το τίποτα για να μπορέσουμε να βουτάμε μέσα στη λάσπη και το βούρκο που προκαλεί η στασιμότητα. Είναι αυτοί που θέλουν το απόλυτο μηδέν για να ξεχωρίζουν, να συνδιοικούν, να επιπλέουν όπως οι φελλοί στον κουβά που γεμίζει με μιζέρια και ανικανότητα.   Ευτυχώς  όμως που υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί που λένε όχι στον λαϊκισμό και την υποκρισία. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί που συνειδητοποιούν ότι «η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας.»

 

 

 

 

δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ