Όχι στο λιομάζωμα, ελευθερία στον δάκο!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Όχι στο λιομάζωμα, ελευθερία στον δάκο!

Η Απογραφή του 2021 , οι επαγγελματίες αρνητές της πραγματικότητας και τα...ξέτελά τους

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

 

Τον περασμένο Αύγουστο όταν η Κρήτη δοκιμαζόταν ξανά από το καλοκαιρινό κύμα της πανδημίας αναρωτιόμασταν με σκωπτικό ύφος «μπας κι έχουν δίκιο τελικά οι αντιεμβολιαστές». Ο τίτλος ήταν εν πολλοίς παραπλανητικός και γι αυτό έδωσε μια προσωρινή ικανοποίηση στους επαγγελματίες, πια,  αρνητές της πραγματικότητας - γιατί τέτοιοι είναι- μια και τότε καταγράφαμε το πόσο άκυρο είναι όλο αυτό το επικίνδυνο παιγνίδι με τα εμβόλια και τις δήθεν επιφυλάξεις τους. Τα βλέπουμε πλέον μπροστά μας τα ξέτελά τους…

Εστιάζαμε όμως τότε και στο γεγονός ότι το εμβόλιο ήταν και είναι απλώς η αφορμή για ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές ομάδες και τάξεις. «Η πονηρά φύσις δεν έδωκε εις ορισμένη τινά κοινωνικήν τάξιν το επίζηλον τούτο προνόμιο» όπως έλεγε κι ένας σπουδαίος κοινωνιολόγος.

 Λέγαμε πως «είναι απότοκο μιας σειράς όχι λογικών επιφυλάξεων, αλλά συνωμοσιολογικών προσεγγίσεων που έρχονται  και ξανάρχονται στην επιφάνεια με διάφορους τρόπους και εκφράσεις …Οι περισσότεροι εξ αυτών λένε μονίμως όχι, προσαρμόζονται απλώς στην επικαιρότητα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, που…πιστεύουν ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δεν έπεσαν από Άραβες, αλλά από τους Illuminati , είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει και μας την είχαν στήσει οι Σιωνιστές, πως ο Σώρρας είχε 6-7 τρισεκατομμύρια στην άκρη, πως η Μέρκελ είναι διπλή Ρωσίδα πράκτορας, μέχρι και για την κλιματική αλλαγή έχουν άποψη συνωμοσιολογική»! Το πιο εντυπωσιακό σε αυτό το σκηνικό είναι ότι όλοι αυτοί ποτέ δεν (εφ)ησυχάζουν και δεν έχουν…ταξική συνείδηση ή άλλη ομογενοποίηση.

«Προτιμώ τους κακούς ανθρώπους από τους βλάκες. Οι κακοί ξεκουράζονται κάπου-κάπου.» έλεγε ο Αλέξανδρος Δουμάς κι έρχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία- αν και δεν είναι δικό της προνόμιο μόνο- να τον δικαιώσει! Όλοι αυτοί οι τύποι μεταλλάσσονται όπως οι χαμαιλέοντες έχουν να επιλέξουν από μια χρωματική παλέτα για να προσαρμοστούν στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί όχι από τον πραγματικό κόσμο, αλλά στην τρικυμία που προκαλείται στο ακατοίκητο μυαλουδάκι. Τωρα το νέο…στοιχείο είναι η Απογραφή που κάθε 10 χρόνια επιχειρεί να κάνει το ελληνικό κράτος για να δει πόσοι είμαστε ή για την ακρίβεια πόσοι έχουμε απομείνει- άλλη θλιβερή ιστορία του γένους πλέον και η υπογεννητικότητα.

Κι ενώ η πανδημία και όλα τα παρελκόμενα ,που έχει ως συνέπεια την κατάσταση που ζούμε σχεδόν 2 χρόνια τώρα, δεν επιτρέπει εύκολα τη δια ζώσης απογραφή του πληθυσμού και των υποδομών (μείζον θέμα η γνώση των αριθμών και η στατιστική πια στη ζωή μας και στον σχεδιασμό που θέλει κάθε χώρα να κάνει…) αποφασίστηκε ένα μεικτό σύστημα: Να απογραφούμε οι ίδιοι μέσω της τεχνολογίας και όποιοι δεν μπορούν θα υπάρχει μέριμνα για να πηγαίνουν απογραφείς στα σπίτια. Τι ήταν να ξεκινήσει όλη αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης; Άρχισαν τα όργανα της ανοησίας ξανά, από τους ίδιους ανθρώπους, από τις ίδιες ομάδες! Λες και έχουν ένα…κουμπί και τους το πατάς μόλις ενεργοποιείται η ανθρώπινη ανάσα. Με το που λέει κάτι κάποιος έχουν την αμφισβήτηση μόνιμα στο κεφάλι τους.

Συνδέουν τώρα την απογραφή με τον…έλεγχο των ζωών (τους), τα προσωπικά δεδομένα, ακόμη και τα…εμβόλια εμπλέκουν πάλι και προτρέπουν τον κόσμο να μην απογράφεται, να μην ανοίγει την πόρτα του! Και μην πάει ο νους σας μόνο στις βλακείες του facebook και των κοινωνικών δικτύων γιατί (όπως θυμήθηκε μια φίλη) και το 1991 όταν στην αντίστοιχη απογραφή ζητούσαν προσφορά για δηλώσεις δωρητών σώματος έγινε χαμός, κι εκεί να δείτε αντιδράσεις!

Είπαμε…είναι ίδιοι, δεν αλλάζουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν! Και επειδή ως γνωστόν αντίθετα με την ευφυία η βλακεία δεν έχει όρια δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το επόμενο…λέβελ της άρνησής τους. Μπορεί να μας πουν να αποφύγουμε να μαζέψουμε και τις ελιές- Ετοιμαστείτε για το σύνθημα: Όχι στο λιομάζωμα, ελευθερία στον δάκο!

 

 

 

δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ